ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ:Περιμένοντας τους καινούριους μας μικρούς φίλους

Posted by : Mr. Blog | 12 Μαΐ 2015 | Published in

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ:Περιμένοντας τους καινούριους μας μικρούς φίλους
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής μαθητών για την φοίτηση στην Α΄ Γυμνασίου του σχολικού έτους 2015-16. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν και να συμπληρώσουν το έντυπο αίτησης στην ιστοσελίδα του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας ( HYPERLINK "http://gym-mous-siatist.koz.sch.gr" http://gym-mous-siatist.koz.sch.gr) και να την αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: HYPERLINK "mailto:mail@gym-mous-siatist.koz.sch.gr" mail@gym-mous-siatist.koz.sch.gr . Επιπλέον αιτήσεις μπορούν να σταλούν με fax στον αριθμό: 2465023461 ή να υποβληθούν στο σχολείο καθημερινά από 8.30 έως 15.00 μέχρι τις 31 Μαΐου 2015.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας περιμένει τους καινούριους του φίλους για ένα αξέχαστο ταξίδι στην χώρα των μουσικών οργάνων και των ήχων καθημερινά κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του Σχολείου.

Η διαδικασία επιλογής η οποία είναι ουσιαστικά ένα μουσικό παιγνίδι που ανιχνεύει τις μουσικές δεξιότητες των μαθητών και όχι τις μουσικές τους γνώσεις θα διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 και ώρα 8.30 π.μ. Μπορούν να λάβουν μέρος και μαθητές που δεν γνωρίζουν μουσική και που δεν έχουν πάει ποτέ σε Ωδείο ή Μουσική Σχολή.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές πρέπει:

να τραγουδήσουν ένα τραγούδι της επιλογής τους

να μιμηθούν ρυθμικά σχήματα με παλαμάκια

να μιμηθούν μελωδικά σχήματα με την βοήθεια του μεταλλόφωνου

να αναγνωρίσουν διαφορετικά όργανα και είδη μουσικής

να σημειώσουν πόσες φορές ακούγεται σε ένα μουσικό κομμάτι μία χαρακτηριστική μελωδία.

Πριν τις 17 Ιουνίου το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας θα καλέσει όλους τους ενδιαφερόμενους για μία ενδελεχή ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία επιλογής και για προσέγγιση του υλικού εξετάσεων προηγούμενων ετών.

Τα Μουσικά Σύνολα του Σχολείου ψάχνουν για τα νέα μέλη τους και υπόσχονται μοναδικές εμπειρίες και συναυλίες σε καταξιωμένους συναυλιακούς χώρους. Παράλληλα ο κόσμος της γνώσης ανοίγεται διάπλατα συνδυάζοντας άρτια γενική και μουσική παιδεία.

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: ένα εντευκτήριο γνώσης και πολιτισμού στην καρδιά της Δυτικής Μακεδονίας . Σίτιση και μετακίνηση δωρεάν. Ωράριο φοίτησης: Δευτέρα –Τετάρτη –Παρασκευή 8.15-14.40 και Τρίτη – Πέμπτη: 8.15-15.15.

Δείτε την Χορωδία και την Ορχήστρα του Σχολείου μας στις παρακάτω διευθύνσεις:

"https://www.youtube.com/watch?v=ywhQdAVvjFY" 

https://www.youtube.com/watch?v=ywhQdAVvjFY

 "https://www.youtube.com/watch?v=E1L6B3-qWOg" 

https://www.youtube.com/watch?v=E1L6B3-qWOg












Από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας