Μεγάλη Προσοχή! Νοθευμένο τσίπουρο-«μπόμπα» προκαλεί τύφλωση

Posted by : Mr. Blog | 30 Μαΐ 2015 | Published in

Μεγάλη Προσοχή! Νοθευμένο τσίπουρο-«μπόμπα» προκαλεί τύφλωση
Σάλο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του αποσταγματοποιού Νίκου Τοκαλή από τη Νέα Αγχίαλο, για επικίνδυνο τσίπουρο μπόμπα που κυκλοφορεί στην αγορά και είναι ικανό να προκαλέσει ακόμη και τύφλωση σε όποιον το καταναλώσει.

Ο ίδιος κατέθεσε μαρτυρίες συναδέλφων του, ότι έρχονται φορτηγά transit από Βουλγαρία με προορισμό την Ιταλία μεταφέροντας φωτιστικό οινόπνευμα.

Το φορτίο τους το αδειάζουν σε χωράφια και συνεχίζουν για Ιταλία με νερό. Το οινόπνευμα αυτό χρησιμοποιείται για την παρασκευή τσίπουρου, το οποίο βέβαια διατίθεται στην αγορά και μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στους καταναλωτές, από τύφλωση και παράλυση μέχρι θάνατο.

Στη γειτονική Τουρκία μετά από 5 θανάτους, ο πρωθυπουργός Ερντογάν απαγόρευσε τη χύμα ρακί. Προέβλεψε μάλιστα ότι και στην Ελλάδα πολύ σύντομα και όσο συνεχίζει αυτό το κύκλωμα τη δράση του, θα θρηνήσουμε θύματα…

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό, κατέληξε, ότι το τσίπουρο παράγεται από σταφύλια και όχι από χημικό οινόπνευμα με το οποίο νοθεύουν επιτήδειοι το προϊόν και το δυσφημούν, ενώ και η ζημιά για την εθνική οικονομία είναι τεράστια, αφού ο φόρος στο τσίπουρο είναι 7,6 ευρώ το λίτρο!

http://www.kontranews.gr/koinonia/item/78268-tsipouro-mpompa/78268-tsipouro-mpompa