Αν πρέπει να διαλέξω ευρώ και σκλάβα, προτιμώ δραχμή, πεινασμένη και περήφανη

Posted by : Mr. Blog | 22 Μαΐ 2015 | Published in

Αν πρέπει να διαλέξω ευρώ και σκλάβα, προτιμώ δραχμή, πεινασμένη και περήφανη
Γράφει η Κική Μιχαηλίδου

– Όταν αγόρασα το ευρώ πλήρωσα 340,75 δρχ. Μια εβδομάδα μετά την τυρόπιτα που έκανε 100 δρχ. και την πλήρωσα 1 ευρώ. Το ματσάκι μαϊντανού από 20δρχ αγοράστηκε 0,50 ευρώ. Μέχρι πριν τα μνημόνια γνωστός δημοσιογράφος έλεγε: «Καλημέρα σας, σήμερα η αγοραστική δύναμη του ευρώ είναι 100 δρχ». Μέχρι εκεί, και μετά σταμάτησε (χρόνια μνημονίων).

Σήμερα πόσο κοστίζει το ευρώ και ποιά η αγοραστική του δύναμη; Ποιος μου έφαγε τις 240,75 δρχ. της τυρόπιτας, τις 150:40 του μαϊντανού; Για ποιό ισχυρό νόμισμα μου μιλάν; Ποιοι φοβούνται το «άλλο» νόμισμα; Όχι πάντως αυτοί που για χρόνια δεν έχουν ούτε σεντς στις τσέπες τους και ας βαράνε 10ωρα η και 16ωρα. Από πότε το νόμισμα είναι ή δεν είναι δυνατό, καλό ή κακό; Από πότε έχει αποενοχοποιηθεί η αστική οικονομική πολιτική που εφαρμόστηκε από συστάσεως Ελληνικού Κράτους; Αν πρέπει να διαλέξω ευρώ και σκλάβα, προτιμώ δρχ. πεινασμένη και περήφανη. Και αφέντρα του εαυτού μου και της πατρίδας μου. Και ας στερηθώ πολλά αλλά, θα φτιάξω και μια πατρίδα που δεν θα τρώει τα παιδιά της. Γιατί όπως λέει και ο Νικόλας Άσιμος «είναι άλλο να παλεύεις για την Ελλάδα και άλλο η Ελλάδα να σε πεθαίνει».

Δεν πήρε εντολή η κυβέρνηση για έξοδο από το ευρώ. Σωστό, πολύ σωστό.

ΠΗΡΕ ΚΑΘΑΡΗ, ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ και μη το ξεχνάει για ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΟΧΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΜΕΝΗ.

Το «είμαστε κάθε λέξη του συντάγματος» να γίνει πράξη. Η συμβολική κίνηση στο σκοπευτήριο της Καισαριανής θα έχει πολιτικό βάρος όταν και εφόσον οι αγωνιστές δικαιωθούν. Πολύς ο φόρος αίματος για το αυτονόητο στη χώρα που γέννησε την Δημοκρατία.