Το ΚΙΝΗΜΑ Καστοριάς για τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Posted by : Mr. Blog | 7 Μαΐ 2015 | Published in

Το ΚΙΝΗΜΑ Καστοριάς για τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ
Μια από τις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν η καθιέρωση της διαφάνειας στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος με την υποχρεωτική δημοσίευση στο διαδίκτυο κάθε απόφασης που αφορά δημόσια δαπάνη, σε οποιοδήποτε επίπεδο της δημόσιας διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης ή των δημόσιων οργανισμών.

Με το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ καθιερώνεται η υποχρέωση της δημοσιότητας για όλες τις δαπάνες και η δυνατότητα ακόμη σε κάθε πολίτη να ελέγχει την χρήση του δημόσιου χρήματος.

Η μεταρρύθμιση αυτή είχε αποσπάσει και διεθνώς τα συγχαρητήρια αφού η τότε Ελληνική κυβέρνηση ήταν η πρώτη που εφάρμοζε παγκόσμια αυτό το σύστημα.

Η κυβέρνηση Σαμαρά επιχείρησε να αλλάξει το σύστημα της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ και να περιορίσει την διαφάνεια. Αναγκάστηκε όμως να κάνει πίσω μετά από τη γενική κατακραυγή που ξέσπασε με την ενέργεια αυτή.

Τώρα δυστυχώς παρακολουθούμε ανάλογη προσπάθεια ακύρωσης, στην ουσία κατάργηση, της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ που κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που έχει καταθέσει στη Βουλή.

Θεωρούμε απαράδεκτο αυτό που επιχειρείται, την ώρα μάλιστα που υπάρχει απόλυτη ανάγκη να υπάρχει άπλετο φώς και διαφάνεια σε όλες τις δράσεις της κυβέρνησης, της διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης στη χώρα μας.

Δεν θα περίμενε κανείς μια νέα κυβέρνηση η όποια κόπτεται δήθεν για αρχές και αξίες να προχωρά σε κατάργηση τέτοιων μεταρρυθμίσεων που έγιναν το 2010.

Καταγγέλλουμε αυτό που επιχειρείται από την κυβέρνηση και εκτιμούμε ότι ο λαός αντιλαμβάνεται πολύ καλά την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα σε λόγια και έργα της κυβέρνησης που δυστυχώς ξεκινά με ξήλωμα μεταρρυθμίσεων όπως η ΔΙΑΥΓΕΙΑ.



Η Συντονιστική Επιτροπή του ΚΙΝΗΜΑτος Καστοριάς