ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Πρόσκληση του προέδρου του ΝΟΚ

Posted by : Mr. Blog | 21 Μαΐ 2015 | Published in

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Πρόσκληση του προέδρου του ΝΟΚ
Πριν από περίπου 15 μήνες, με μια μικρή ομάδα ανθρώπων με περιορισμένους πόρους αλλά οπλισμένοι με πολλές ελπίδες και όνειρα, βάλαμε τα θεμέλια για εκείνο που σύντομα θα γινόταν στόχος ζωής:

Ένα ισχυρό και δυνατό αθλητικό σωματείο με την επωνυμία Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, Η συμμετοχή στο Σωματείο μας αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους Αθλητές του τόπου μας,

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και κάθε ένα από τα Μέλη του Ν.Ο.Κ εργάζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να υπερβούν τα στενά πλαίσια και τις όποιες δυσκολίες ώστε να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία για τους Αθλητές του Σωματείου αλλά και για το κλάδο ευρύτερα μέσα από την δημιουργία ενός υγιούς και ανταγωνιστικού αθλητικού περιβάλλοντος.

Θα ήθελα να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε και να γίνετε ενεργά μέλη του Σωματείου με απώτερο στόχο, την από κοινού υλοποίηση των στόχων μας και την επίλυση των ζητημάτων του Σωματείου.

Ταυτόχρονα όμως είναι κάτι που, όχι μόνο σ΄ εμένα αλλά συνολικά στη νέα Διοίκηση, αυξάνει τις ευθύνες χωρίς όμως να στερεί την αισιοδοξία.

Ευθύνες γιατί επωμιζόμαστε βαριά καθήκοντα στην πιο κρίσιμη στιγμή της συγχώνευσης τον δύο σωματείων Ναυταθλητική Ένωση Καστοριάς και Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς. Οφείλουμε –ως θεσμικός φορέας- να προστατεύσουμε όχι μόνο τα συμφέροντα του Σωματείου άλλα και των αθλητών μας που σήμερα «στενάζουν» κάτω από την πρωτοφανή ύφεση και την ίδια την κοινωνική συνοχή.

Τα μέλη μας να είναι σίγουρα ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα βαδίσουμε. Ένα από τα όπλα μας, είναι η εμπειρία που έχουμε αποκομίσει όλο αυτό το διάστημα, καθώς όπως έχει γίνει αντιληπτό σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας, ο Ν.Ο.Κ πλέον και «αρθρώνει» λόγο και διεκδικεί και προχωρά σε ρεαλιστικές προτάσεις.

Γι αυτό και ακριβώς είμαστε αισιόδοξοι. Έχουμε στείλει το μήνυμα ότι ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς δεν είναι ο «φτωχός συγγενής» αλλά ένα αξιόπιστο Σωματείο.

Το άλλο μεγάλο μας «όπλο», δεν πρέπει να είναι άλλο από την ενότητα. Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας, ότι δεν περισσεύει κανείς στην προσπάθεια επιβίωσης του πιο ιστορικού Σωματείου του τόπου μας.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να ελπίζουμε σε μία αναστροφή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί. Αυτό που ελπίζουμε το στοχεύουμε και θα το πετύχουμε!

Ως Πρόεδρος του Σωματείου Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, τείνω το χέρι συνεργασίας προς όλους. Εντός και εκτός Σωματείου.

Οφείλω όμως να ενημερώσω ότι σε προσπάθειες που δεν θα αποσκοπούν στο γενικότερο καλό και στην προάσπιση των συμφερόντων των αθλητών μας, θα βρεθούμε απέναντι.

Χώρος για προσωπικές πολιτικές και ικανοποίηση μικροσυμφερόντων δεν υπάρχει. Η σύγκρουση δεν τρομάζει τη νέα Διοίκηση του Ν.Ο.Κ.

Αντίθετα είμαστε αποφασισμένοι τα ταράξουμε τα «λιμνάζοντα ύδατα» προκειμένου να βγει ενισχυμένο το Σωματείο, που παλεύει τα τελευταία χρόνια με νύχια και με δόντια να σταθεί όρθιο και με αξιοπρέπεια να κρατήσει ανοικτή την αγκαλιά του για τα παιδιά μας.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, με την πολύχρονη ιστορία του και το ικανότατο προσωπικό, μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις που εν πολλοίς θα καθορίσουν την τύχη του Σωματείου μας.

Η νέα Διοίκηση είναι αποφασισμένη να εργασθεί γι αυτό και καλεί σε συστράτευση όσους πιστεύουν ότι το παιχνίδι δεν έχει χαθεί και ότι μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο το μέλλον του Σωματείου και ταυτόχρονα το μέλλον των παιδιών μας. Τώρα πλέον όλοι μας κρινόμαστε, όχι από τις προθέσεις αλλά από τις πράξεις και από την αποτελεσματικότητα.
Καλή δύναμη σε όλους!»

ΦΛΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Ο.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Συνυπογράφουν:
ΚΟΛΛΗΓΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Ο.Κ.
ΠΑΣΧΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΑΜΙΑΣ Ν.Ο.Κ.