Το Συμβουλευτικό κέντρο Γυναικών Καστοριάς στην Ημερίδα του Ξενώνα Κορδελιού- Ευόσμου (φωτογραφίες)

Posted by : Mr. Blog | 26 Μαΐ 2015 | Published in

Το Συμβουλευτικό κέντρο Γυναικών Καστοριάς στην Ημερίδα του Ξενώνα Κορδελιού- Ευόσμου (φωτογραφίες)


Την Παρασκευή 22 Μαιου 2015, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καστοριάς, παραβρέθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Ευόσμου- Κορδελιού με τίτλο "Οικογενειακές σχέσεις: Όταν η σχέση γίνεται πεδίο σύγκρουσης".

Κοινό και στελέχη είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ένα πρόγραμμα από εξαιρετικούς εισηγητές.


Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Ταλατάς Β, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας- Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου αλλά και η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κα Κούβελα Φ.


Ακολούθησε εισήγηση της ψυχολόγου και Προισταμένης του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης του ίδιου Δήμου κας Μανωλά, ενώ η κα. Μαύρου, ψυχολόγος έκανε μια εξαιρετική εισήγηση για την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιώ με εμπειρίες ενδοοικογενειακής βίας.







Μεταξύ άλλων, η κα Στεφάνου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γνωστικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μίλησε για τις διαπροσωπικές σχέσεις και την επικοινωνία στην οικογένεια και συνέχισε η κα Κατσαβού Στέλλα, ψυχολόγος και στέλεχος της ΕΕΤΑΑ, κάνοντας μια ανασκόπηση και έναν απολογισμό για τη λειτουργία των συμβουλευτικών κέντρων και των ξενώνων, με τα στατιστικά για το μέγεθος της έμφυλης βίας στην Ελλάδα να σοκάρουν.







Από το συμβουλευτικό κέντρο γυναικών του δήμου Θεσσαλονίκης η νομικός παρουσίασε τις υπηρεσίες και τον τρόπο λειτουργίας του εν λόγω κέντρου.





Έπειτα συνέχισε ο νομικός σύμβουλος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών δήμου Κέρκυρας, ο οποίος παρουσίασε τη νομοθετική αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.


Ακολούθησε η εισήγηση των στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας, οι οποίοι μας περιέγραψαν μια εξαιρετική δράση πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, μια δράση που διακρίθηκε ως μία από τις δύο καλύτερες πρακτικές μεταξύ των δράσεων των Συμβουλευτικών Κέντρων στην Ελλάδα.







Για το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς, ο ψυχολόγος του Κέντρου προλόγισε την εκστρατεία ενάντια στη βία κατά των γυναικών με τίτλο "Μην κλείνεις τα μάτια" και έπειτα ακολούθησε η προβολή του βίντεο.








Τις εργασίες της ημερίδας έκλεισαν τα στελέχη του Ξενώνα Κορδελιού- Ευόσμου τα οποία μας αφηγήθηκαν τη διαδρομή τους από την έναρξη του ξενώνα έως και σήμερα.







Μετά την ημερίδα ακολούθησε συνάντηση των στελεχών των δομών με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας, η οποία αναφέρθηκε στις προσπαθειες που γίνονται για τη διατήρηση των δομών και υπήρξε ιδιαίτερα αισιόδοξη.










Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Ξενώνα Κορδελιού - Ευόσμου τόσο για τη φιλοξενία όσο και για την άριστη διοργάνωση, καθώς επίσης και για την παραχώρηση μέρος του προγράμματος για την προβολή της εκστρατείας μας.


Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Καστοριάς



http://supportwomenkastoria.blogspot.gr/2015/05/blog-post_25.html