ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Ημερίδα σχετική με παραδοσιακούς οικισμούς

Posted by : Mr. Blog | 11 Μαΐ 2015 | Published in

Δελτίο τύπου σχετικό με ημερίδα για τους παραδοσιακούς διατηρητέους οικισμούς. Ιδιαίτερη σημασία παρουσιάζει το γεγονός ότι θα παρουσιασθεί η τελική έκθεση-πρόταση της EUROPA NOSTRA που αφορά τις περιοχές της Καστοριάς Ντολτσό και
Απόζαρι
ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ-
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ-ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Σε συνέχεια της συνεργασίας του Δήμου Καστοριάς με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού στο πλαίσιο .ένταξης των περιοχών Ντολτσού και Απόζαρι στα 7 Μνημεία σε Κίνδυνο της Europa Nostra, πραγματοποιείται ημερίδα με τίτλο «Θεσμικό Πλαίσιο & Προστασία Παραδοσιακών Οικισμών».

Η ημερίδα θα  γίνει το Σάββατο 16 Μαϊου 2015, ώρα 09:30 στο αρχοντικό Βέργου, Αϊδήτρας 12.

Στόχος της ημερίδας, η οποία απευθύνεται τόσο σε ειδικούς όσο και στο ευρύτερο κοινό, είναι η παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων για την αποτελεσματικότερη προστασία της αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας των παραδοσιακών οικισμών, της κοινωνικής τους συνοχής και του φυσικού τους περιβάλλοντος. Έμφαση θα δοθεί στην περίπτωση της Καστοριάς, όπου και θα παρουσιασθεί η ολοκληρωμένη μελέτη της Europa Nostra για τις δύο περιοχές μας. 
                                                  
Η παρουσία σας στην εκδήλωση είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την ανταλλαγή απόψεων και την διαμόρφωση των τελικών μας προτάσεων.  Ευελπιστούμε στη συμμετοχή και  συμπολιτών μας που είναι ιδιοκτήτες διατηρητέων κτηρίων στην πόλη μας.  Σας περιμένουμε!