Στην αναμονή για τη Β' Εθνική η Καστοριά

Posted by : Mr. Blog | 27 Μαΐ 2015 | Published in

Η Καστοριά ήταν η πρώτη επαρχιακή ομάδα που πήρε τίτλο στο ποδόσφαιρο. Πλέον περιμένει την αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών στο μπάσκετ ενώ στα πλάνα βρίσκεται η κατασκευή νέου κλειστού γηπέδου.

Ένα χρόνο μετά από την... αγχωτική παραμονή στη Γ' Εθνική, η Καστοριά κατάφερε να φτάσει στα μπαράζ της ανόδου. Εκεί κέρδισε τον Ιωνικό Ιωνίας με 74-71 και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την άνοδο.

Πλέον η αγωνία στην πόλη είναι αν θα πραγματοποιηθούν οι αναδιαρθρώσεις των κατηγοριών προκειμένου να έχει αντίκρισμα η νίκη στο μπαράζ και να ανέβει η ομάδα στη Β' Εθνική. Μία νίκη που πανηγύρισαν όλοι οι Καστοριανοί, συμπεριλαμβανομένου του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος πριν από το ιστορικό μπαράζ σε δημόσια τοποθέτησή του, είχε στείλει μήνυμα συμπαράστασης στην ομάδα.

Η Καστοριά από ποδοσφαιρούπολη, γίνεται μπασκετούπολη και στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος κινείται για την κατασκευή νέου κλειστού γηπέδου. Ήδη υπήρξαν επαφές με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, και η Ομοσπονδία θα συνδράμει στις μελέτες.

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας ήδη αποφασίστηκε το 2016 να πραγματοποιηθεί στην Καστοριά η τελική φάση του πρωταθλήματος Παίδων και Εφήβων. Και αν όλα πάνε καλά και το γήπεδο είναι έτοιμο το 2018, να εγκαινιαστεί με το παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χώρος που μελετάται είναι στην είσοδο της πόλης, δίπλα στις όχθες της λίμνης με σκοπό να δημιουργηθεί εκεί ένα μπασκετικό αθλητικό κέντρο, που θα μετατρέψει την Καστοριά σε κέντρο του μπάσκετ της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Καστοριάς, Δημήτρης Πετρόπουλος, δήλωσε σχετικά: "Το σημερινό γήπεδο είναι φορτωμένο και δεν επαρκεί για τις ανάγκες του μπάσκετ της Καστοριάς, το οποίο χάρη στη σημερινή διοίκηση της ομάδας αναπτύσσεται ραγδαία. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε για να γίνει πολύ γρήγορα ένα καινούργιο κλειστό γήπεδο. Συνεργαζόμαστε με τη διοίκηση της ομάδας και με την ΕΟΚ. Θέλουμε η πόλη μας να γίνει το κέντρο του μπάσκετ της Δυτικής Μακεδονίας".

Πλέον η Καστοριά περιμένει να υλοποιήσει η ΕΟΚ τις απαραίτητες αναδιαρθρώσεις, να ανέβει η ομάδα στη Β' Εθνική έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς χρονοτριβές ή δεύτερες σκέψεις οι επενδύσεις για την υλοποίηση του νέου κλειστού γηπέδου.
sport24.gr/