Δράσεις εξωστρέφειας από το Επιμελητήριο Καστοριάς

Posted by : Mr. Blog | 18 Μαΐ 2015 | Published in

Δράσεις εξωστρέφειας από το Επιμελητήριο Καστοριάς
Με σκοπό να βοηθήσει τις 4.000 επιχειρήσεις της περιοχής μας οι οποίες επιθυμούν να προχωρήσουνσε δράσεις εξωστρέφειας που θα προβεί το επιμελητήριο, το ΕΒΕ Καστοριάς υπέγραψε την περασμένη Πέμπτη με την εταιρία Media Planet, σύμφωνο συνεργασίας.

Ο επιχειρηματικός κόσμος θα αντιληφθεί την εταιρεία και θα την αξιοποιήσει
«Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για το μέλλον της εξωστρέφειας του
επιμελητηρίου Καστοριάς, διότι έχουμε την χαρά να υπογράψουμε ένα σύμφωνο συνεργασίας με μία εταιρεία που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει τις εταιρείες του νομού Καστοριάς και ευελπιστούμε ότι μέσα από τη συνεργασία θα έρθουν πολύ θετικά αποτελέσματα»,δήλωσε μετά την υπογραφή ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καστοριάς κ. Χαράλαμπος Καραταγλίδης.
Οι μελλοντικές δράσεις σύμφωνα με τον πρόεδρο επικεντρώνονται στον βασικό άξονα της εξωστρέφειας και στην αναγνώριση των ελληνικών προϊόντων .
«Έχουμε ξεκινήσει κάποιες διεργασίες με την Βουλγαρική αγορά σε επίπεδο τουρισμού αλλά και σε επίπεδο επιχειρηματικών συνεργασιών ελληνικών και βουλγαρικών επιχειρήσεων, οπότε επειδή δραστηριοποιείται πολύ δυνατά η εταιρεία Media Planet στην Βουλγαρική αγορά και ήδη είναι αναγνωρισμένη εκεί, πιστεύουμε ότι και σε αυτό το επίπεδο θα βοηθήσει πάρα πολύ» , εξήγησε ο κ. Καραταγλίδης.
Πέρα όμως από αυτά, η συγκεκριμένη εταιρεία έχει και πολλές αποκλειστικότητες σε διεθνές εταιρείες, όπως εκθέσεις στην Κίνα και την Ουκρανία, ενώ όπως ενημέρωσε ο κ Καραταγλίδης φιλοδοξία τους είναι σε συνεργασία με όλη τη Δυτική Μακεδονία να ξεκινήσουν μια προσπάθεια στη Σαουδική Αραβία. «Ο επιχειρηματικός κόσμος θα αντιληφθεί την εταιρεία και θα την αξιοποιήσει; Ήδη την έχουν αντιληφθεί οι εταιρείες και ακολουθούν διότι η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο της Καστοριάς περισσότερο από 1,5 χρόνο και μάλιστα υπάρχουν και πελάτες» κατέληξε ο πρόεδρος.
Να βρουν τα δικά τους βήματα
Όπως δήλωσε ο εκδότης του Productsgreek.com και της εταιρείας Media Planet κ. Ευθύμης Κτενίδης, το Productsgreek.com είναι το μοναδικό site γραμμένο σε 9 γλώσσες, δουλεμένο από διαφορετικούς ανθρώπους και χώρες και αυτό που κάνει, όπως είπε με μία λέξη είναι ότι ασχολείται με την εξωστρέφεια. «Εμείς βοηθάμε», ενημέρωσε ο κ Κτενίδης τους Έλληνες επιχειρηματίες για να μπορέσουν να βγουν στο εξωτερικό και να βρουν τα δικά τους βήματα, γιατί πιστεύουμε» τόνισε, ότι στο εξωτερικό είναι η λύση που μπορεί να βγάλει και τη χώρα μας από αδιέξοδο». Υποστήριξε, επίσης ότι στο Productsgreek.com οι εταιρείες θα βρουν και την βιβλιοθήκη η οποία μπορεί να τους πάει βήμα -βήμα στο πώς να κάνει κάποιος τις εξαγωγές καθημερινά. Παράλληλα παίρνονται πάρα πολλές ειδήσεις και μπορούν να δουν το τι ακριβώς γίνεται σε όλο τον κόσμο. «Αυτές είναι με λίγα λόγια οι συμφωνίες, που υπογράφει η εταιρεία μου με το επιμελητήριο και αργότερα και από άλλους φορείς και μιλάω ειδικά για το ινστιτούτο γούνας που, σύντομα θα υπογράψουμε και εκεί ένα μνημόνιο συνεργασίας, κατέληξε ο κ Κτενίδης
                                                                                                                                                                    Δώρα Κωτσοπούλου
neakastoria.gr