Συνέντευξη του Καστοριανού ποδοσφαιριστή Χρήστου Βάσκου

Posted by : Mr. Blog | 16 Μαΐ 2015 | Published in

Συνέντευξη του Καστοριανού ποδοσφαιριστή Χρήστου Βάσκου
“Αν δουλεύεις, είσαι σωστός και σέβεσαι τους άλλους, θα παίξεις ποδόσφαιρο”

Του Κολίτση Νίκου

Αποκλειστική συνέντευξη του Βάσκου Χρήστου στον Κολίτση Νίκο και στο Metrosport.gr (μετά τον αγώνα Νέστος Χρυσούπολης-Δόξα Προσκυνητών 2-1, για τη 2η αγωνιστική των αγώνων μπαράζ για
την άνοδο στη Γ’ εθνική)

Βάσκος Χρήστος, ποδοσφαιριστής Δόξας Προσκυνητών, πρώτος σκόρερ της ομάδας

Αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, με στόχο να παίξουμε σε όλα τα παιχνίδια όσο καλύτερα γίνεται και πάντα με αξιοπρέπεια. Σήμερα παίξαμε όλοι πολύ καλά, απέναντι σε μία ομάδα που είναι το φαβορί για την άνοδο. Με την απόδοσή μου βοήθησα την ομάδα, δεν κοιτάω το προσωπικό και ό,τι βγει.

Η Ροδόπη έχει καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά πολλοί παίκτες είναι σκόρπιοι σε διαφορετικές ομάδες. Χρειάζεται να γίνει μία οργανωμένη δουλειά. Ο πρόεδρος της ομάδας έχει δώσει χρήματα, όπως και άλλοι, αλλά είναι απαραίτητο να συνεργαστούν πολλοί μαζί για να δημιουργηθεί μία ανταγωνιστική ομάδα με τους καλύτερους παίκτες, για να βγει στη Γ’ εθνική και να πρωταγωνιστήσει.

Μπορούμε να διεκδικήσουμε και κάτι παραπάνω. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο και με την επιστροφή τραυματιών που είναι βασικά στελέχη, θα είμαστε καλύτεροι.

Σπουδάζω στην Κομοτηνή στη Γυμναστική Ακαδημία. Είμαι στο δεύτερο έτος και αυτή θα είναι και η δουλειά μου στο μέλλον. Δεν ξέρω αν αυτό θα είναι σαν ποδοσφαιριστής ή σαν προπονητής.

Τα ποδοσφαιρικά μου όνειρα δεν έχουν ταβάνι. Εγώ θα δουλέψω και όπου φτάσω. Χρειάζεται και τύχη πάντως.

Η καταγωγή μου είναι από την Καστοριά και συγκεκριμένα από το Σταυροπόταμο Καστοριάς.

Όσο παίζεις μπάλα, με έμπειρους παίκτες, μαθαίνεις. Ακόμα και ένας μέτριος παίκτης, θα σου δώσει μία συμβουλή που θα σε βοηθήσει. Στην ομάδα έχουμε έμπειρους παίκτες και βοηθούν εμάς τους μικρότερους.

Υπάρχει η φήμη ότι τα «κακά» παιδιά στο ποδόσφαιρο, είναι οι πρωταγωνιστές και αυτοί συνεχίζουν. Δε θεωρώ ότι ισχύει αυτό, γιατί υπάρχουν πολλά καλά παιδιά στο ποδόσφαιρο.

Αν δουλεύεις, είσαι σωστός και σέβεσαι τους άλλους, θα παίξεις ποδόσφαιρο.

Αγαπημένη μου ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ. Στο εξωτερικό η Ρεάλ Μαδρίτης.

Θα ήθελα να προπονήσω την Καστοριά στο μέλλον. Η Καστοριά, με την ιστορία της, είναι κρίμα να μην έχει μία ομάδα στη Β΄ εθνική τουλάχιστον. Έχει βγάλει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι θέμα προσώπων και των κατάλληλων ανθρώπων να αναλάβουν την ομάδα και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.

Από μικρός θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζει ποδόσφαιρο. Με είχε δει στις αλάνες ένας προπονητής, ο Ντίνος Γκιάτας, που έχει παίξει και στον Ηρακλή, όταν ήμουν μαθητής τρίτης Δημοτικού. Από εκεί πήγα σε ακαδημία, στην ακαδημία του ΑΟ Κάστωρ στη συνέχεια, Α’ τοπικ και Δ’ εθνική με την Αστραπή Μεσοποταμίας πιο μετά.

Ο προπονητής είναι χάρισμα και εκπαίδευση. Χάρισμα αρχικά, αλλά μπορείς να το διευρύνεις μετά με διάβασμα και βλέποντας συνεχώς καινούρια πράγματα.

Ποδοσφαιρικά η Κομοτηνή έχει καλύτερο επίπεδο και περισσότερα χρήματα. Σαν ομορφιά η Καστοριά όμως δεν ξεπερνιέται.

Αγαπώ την Καστοριά πολύ, αλλά οι δυνατότητες εκεί είναι περιορισμένες. Ένας ιδανικός προορισμός θα ήταν η Θεσσαλονίκη στο μέλλον.
metrosport.gr