ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Εικόνες ντροπής!

Posted by : Mr. Blog | 11 Μαΐ 2015 | Published in

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Εικόνες ντροπής!
Αυτή δυστυχώς, την απαράδεκτη εικόνα, παρουσίαζε σε κάποιους από τους κεντρικούς της δρόμους, όλη την ημέρα της Πρωτομαγιάς, η κατά τα άλλα… τουριστική μας πόλη και η οποία, όπως αναφέρει ο Δήμος μας σε δελτίο τύπου: «…η επισκεψιμότητα στην Καστοριά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ οι εκπρόσωποι του τουρισμού στην Καστοριά εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και η πληρότητα των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων, ξεπέρασε κάθε όριο. Τα δε τουριστικά αξιοθέατα του Δήμου Καστοριάς, σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα, είχαν αξιοσημείωτη αύξηση στην επισκεψιμότητά τους».

Ομως κύριοι του Δήμου μας, δεν αναλογιστήκατε, την αρνητική διαφήμιση για την πόλη μας, αφού όπως δείχνουν οι φωτογραφίες μας, τα σκουπίδια ξεχείλιζαν από τους κάδους απορριμμάτων και πολλά ήταν αφημένα και έξω απ’ αυτούς, δημιουργώντας μιά πολύ άσχημη εικόνα για την πόλη η οποία συν τοις άλλοις, φιλοξενούσε ήδη από την Πέμπτη 30 Απριλίου, τους αθλητές, συνοδούς και παράγοντες του Πρωταθλήματος enduro Ανατολικής Ευρώπης, του Πανελληνίου πρωταθλήματος και του πρωταθλήματος Βορείου Ελλάδος, που διεξήχθη στην Καστοριά το διήμερο, 2 – 3 Μαΐου.


Νομίζουμε, πώς έστω ένα απορριμματοφόρο του Δήμου, τις επίσημες αργίες αλλά και τις Κυριακές, θα πρέπει να μαζεύει, τουλάχιστον από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, τα σκουπίδια από τους κάδους και για λόγους υγιεινής – ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι – αλλά και για λόγους αισθητικής.

Θέλουμε να πιστεύουμε, πώς τέτοιες εικόνες ντροπής για την πόλη κ. Δήμαρχε και κ. αρμόδιε Αντιδήμαρχε, σε μέρες αργιών, θα πρέπει από δώ και στο εξής, να εκλείψουν.

Αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει, εκτός των άλλων παρεμβάσεων, για την τουριστική ανάδειξή της περιοχής μας.



Από την εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ