Χαιρετισμός του Δημάρχου Ανέστη Αγγελή στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Posted by : Mr. Blog | 12 Μαΐ 2015 | Published in

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής, παρευρέθηκε χτες Δευτέρα 11/5/2015 στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά, όπου στον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:

«Ασφαλώς η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Καστοριά έχει συμβολικό χαρακτήρα και το
κατανοούμε απόλυτα.

Θα πρέπει όμως η οποιαδήποτε συνάντηση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ταυτίζεται και με τις δράσεις μας και με τις παρεμβάσεις μας και με το όραμά μας.
Τονίζω ότι είναι ανάγκη να δημιουργηθεί περιφερειακή συνείδηση μέσα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. 

Και αυτό θα γίνει εάν πράγματι προσεγγίσουμε όλα τα θέματα του τόπου μας όχι με μια απλή διαχειριστική αντίληψη που συνοδεύεται από μια φρασεολογία ακατανόητη για τους πολλούς. 

Αλλά θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη, στοχευμένη και να μην υπάρχει η αίσθηση του εντυπωσιασμού, γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και κάθε τόπος διεκδικεί το καλύτερο.
Έχω την άποψη - και το τονίζω αυτό - ότι σε μια εποχή που η επιπολαιότητα και οι επιτήδειοι κυριαρχούν, θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αναδείξουμε πρώτα τον παράγοντα άνθρωπο. 

Δεύτερον να δούμε την ανάπτυξη μέσα από την επιχειρηματικότητα του κάθε τόπου και θα συμφωνήσουμε με την άποψη ότι η Καστοριά στερείται οποιουδήποτε πόρου και υπάρχει μια ανισότητα ακόμα και στις χρηματοδοτήσεις. Και αυτό θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά το Περιφερειακό Συμβούλιο και να είστε σίγουροι, όταν κάνουμε πολλά μικρά πράγματα, τα οποία είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο, θα έχουμε κερδίσει το στοίχημα.

Με τις σκέψεις αυτές και χωρίς να πλατιάσω, εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο του Περιφερειακού Συμβουλίου και είμαι βέβαιος όταν προσεγγίσουμε ανθρώπινα και απλά τις όποιες παρεμβάσεις μας, θα έχουμε πετύχει. Διαφορετικά θα έχουμε αντιγράψει ένα παρελθόν που μας οδήγησε εδώ που βρισκόμαστε τώρα. 


Ξεχάστε λοιπόν την ακατανόητη διαλεκτική και όλοι μαζί να συνεννοηθούμε για τον άνθρωπο.»