Λαμπρός ο εορτασμός της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας (ΦΩΤΟ & BΙΝΤΕΟ)

Posted by : Mr. Blog | 7 Μαΐ 2015 | Published in

Λαμπρός ο εορτασμός της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας (ΦΩΤΟ & BΙΝΤΕΟ)
Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Αγία Σοφία της Κλεισούρας, η οποία ασκήθηκε στο Μοναστήρι της Παναγίας επί 48 έτη ζώντας την πείνα και τη φτώχεια μέσα στη συνειδητή σαλότητα για την πίστη του Χριστού.

Χθες το πρωί, ημέρα μνήμης της οσιακής κοιμήσεώς της (6 Μαΐου 1974), τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής πολυαρχιερατικό
Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος και του Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Στο θείο λόγο του ο Μητροπολίτης Καστορίας μίλησε για την Αγία Σοφία, σημειώνοντας τρία μηνύματα της ζωής της που απευθύνει σε εμάς σήμερα.

Πρώτον, ότι η Αγία Σοφία με τη ζωή της, μάς απέδειξε ότι υπάρχει Θεός, αλλά και όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας, μάς δείχνουν το Θεό.

Δεύτερον, ότι πέρα από αυτό που ζούμε και βλέπουμε υπάρχει η ζωή η αιώνιος, την οποία πρέπει να επιζητούμε.

Και τρίτον, ότι ο θάνατος καταργήθηκε.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που λάμπρυναν με τη συμμετοχή τους τον εορτασμό της Αγίας και ευχήθηκε σε όλους, τα μηνύματα που μας απευθύνει σήμερα να αποτελέσουν σταθμό στη ζωή του καθενός μας.

Τέλος, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας, των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Σοφίας, μέχρι τον τάφο της, παρουσία εκατοντάδων πιστών και των αρχόντων του τόπου.


klisoura1klisoura2klisoura3klisoura4klisoura5klisoura6klisoura7klisoura8klisoura9klisoura10klisoura11klisoura12klisoura13klisoura14klisoura16klisoura17klisoura18klisoura20klisoura21klisoura22klisoura23klisoura24klisoura26klisoura25klisoura27klisoura28klisoura29klisoura30klisoura31klisoura32klisoura33klisoura34klisoura36klisoura37klisoura38 Ι.Μ. Καστορίας