Δυο καινοτόμα σεμινάρια της SAGA FURS στην 5η Διεθνή Έκθεση Γούνας της Αθήνας (ρεπορτάζ)

Posted by : Mr. Blog | 7 Απρ 2015 | Published in

Δυο καινοτόμα σεμινάρια της SAGA FURS στην 5η Διεθνή Έκθεση Γούνας της Αθήνας (ρεπορτάζ)
Δυο σημαντικά και πρωτοπόρα σεμινάρια πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της 5ης Fur Excellence In Athens, η SAGA FURS

Βασικός σκοπός των διοργανώσεων αυτών ήταν η διάχυση της πληροφορίας και η μεταφορά της τεχνογνωσίας, ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία κατά τη γνώμη της Saga Furs, κυρίως κατά τις περιόδους κρίσης και ύφεσης όπου η πληροφόρηση αποτελεί βασικό εργαλείο λήψης στρατηγικών επιχειρηματικών αποφάσεων.

Επίσης, στόχος ήταν η πληροφόρηση για την επόμενη τριπλή δημοπρασία της Saga Furs καθώς και για το νέο βελτιωμένο σύστημα ταξινόμησης γουνοδερμάτων, το οποίο εξασφαλίζει ακόμη πιο ομοιόμορφες συλλογές, τόσο στα Velvet όσο και στους υπόλοιπους τύπους μινκ. Προς το παρόν το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται για την ταξινόμηση όλων των βασικών χρωματικών τύπων μινκ και από την επόμενη σεζόν θα ταξινομεί όλους τους τύπους μινκ.

Πρώτο σεμινάριο με τίτλο: «Το design στην Γούνα»
Το πρώτο, σεμινάριο το οποίο έγινε κατά τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης, αφορούσε στους Designers/ σπουδαστές, των σχολών μόδας και παρουσιάστηκε από τους ακόλουθους:
Julio Suarez Christiansen, Business & Auction Marketing Manager,
Sara During, Εξειδικευμένη Τεχνικός-Τεχνική Σύμβουλος Γούνας στο Saga Fur Design Center και
Σοφία Δημητρίου Κουρκοπούλου, Αντιπρόσωπος Ελλάδος της Saga Furs

Τα κύρια θέματα τα οποία αναλύθηκαν ήταν:
Το δημοπρατήριο της Saga Furs και οι διαδικασίες Πιστοποίησης, Διαφάνειας και Ιχνηλασιμότητας που ακολουθεί στο 100% των προσφερόμενων ποσοτήτων των Finnraccoon και στο 95% (προς το παρόν) των αλεπούδων. Καθώς και την επικείμενη εφαρμογή αυτών στις συλλογές των μινκ.
Την δομή του κλάδου στην Ελλάδα με έμφαση στο γεγονός ότι έχει εξελιχθεί σε έναν καθετοποιημένο κλάδο.
Οι διαφοροποιήσεις στις προτιμήσεις μόδας μεταξύ της Ρωσικής, Κινεζικής, Ευρωπαϊκής-Β. Αμερικανικής (Δυτικής) αγοράς, καθώς και βασικές διαφορές μεταξύ αυτών (π.χ. μέγεθος, χρώμα κ.α.)
Τις νέες τάσεις στη μόδα της γούνα όπως αυτές παρουσιάστηκαν στις πρόσφατες επιδείξεις των διάσημων οίκων μόδας και στις εβδομάδες μόδας, τις φόρμες, τους συνδυασμούς, τις τεχνοτροπίες, τα χρώματα, καθώς και το χρωματολόγιο της ερχόμενης σεζόν.
Εξηγήθηκε αναλυτικά η κατασκευή πλήθους αντιπροσωπευτικών δειγμάτων, εκ των οποίων αρκετά εξ αυτών παρουσιάστηκαν από διάσημους οίκους μόδας στις διεθνείς πασαρέλες, στους παρευρισκόμενους σπουδαστές.
Κύριος σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των νέων σχεδιαστών για όλα τα παραπάνω θέματα καθώς και για το Σχεδιαστικό Κέντρο που διαθέτει η Saga Furs, το SAGA FURS DESIGN CENTER, που με την πολύχρονη εμπειρία και προσφορά του, αναπτύσσει καινοτόμες τεχνικές και επεξεργασίες γούνας, φροντίζει για την προώθηση και την κατάλληλη προβολή της, έχει πολύχρονη και ανεκτίμητη συνεργασία με τους διεθνείς οίκους μόδας και τους γουνοποιούς κατασκευαστές κι αποτελεί βασικό εργαλείο εξέλιξης του πολύτιμου αυτού προϊόντος στην αγορά του μέλλοντος.
Η συμμετοχή ήταν πέραν της αναμενόμενης και προσφέρθηκε μπουφές κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.

Το δεύτερο σεμινάριο με τίτλο: «Το Μέλλον της Γούνας»
Το δεύτερο, το οποίο έγινε κατά την τρίτη ημέρα της έκθεσης, αφορούσε στους εκθέτες γουνοποιούς και παρουσιάστηκε από τους ακόλουθους:
Julio Suarez Christiansen, Business & Auction Marketing Manager,
Sara During, Εξειδικευμένη Τεχνική Σύμβουλος Γούνας στο Saga Fur Design Center και
η διερμηνεία έγινε από την Σοφία Δημητρίου Κουρκοπούλου, Αντιπρόσωπο Ελλάδος της Saga Furs.

Τα κύρια θέματα τα οποία αναλύθηκαν ήταν:
Η σημερινή κατάσταση στον κλάδο της γούνας παγκοσμίως, οι παράγοντες που συντελούν στη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης, οι επιπτώσεις και οι σημερινές αλλαγές στον «χάρτη» του κλάδου, οι επιπτώσεις του Ουκρανορωσικού πολέμου και οι προβλέψεις για την Ρωσική αγορά, η Κινεζική αγορά καθώς και ο τρόπος που αυτή διαμορφώνεται και κινείται κ.α.
Η τρέχουσα δημοπρατική περίοδο, ανάλυση τιμών καθώς και η επόμενη δημοπρασία Ιουνίου της Saga Furs, σε συνεργασία με την American Legend και την Fur Harvesters, οι προσφερόμενες ποσότητες κ.α.
Ζητήματα Πιστοποίησης, Διαφάνειας και Ιχνηλασιμότητας που ακολουθεί στο 100% των προσφερόμενων ποσοτήτων των Finnraccoon και στο 95% (προς το παρόν) των αλεπούδων το δημοπρατήριο της Saga Furs, καθώς οι νέες διαδικασίες/σύστημα ταξινόμησης των κύριων τύπων μινκ το οποίο εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη ομοιομορφία και ακόμη μεγαλύτερη αξιοπιστία στις συλλογές της Saga Furs.
Επίσης, οι γουνοποιοί είχαν την ευκαιρία να δουν και να ρωτήσουν την κα Sara During, Εξειδικευμένη Τεχνική Σύμβουλο Γούνας στο Saga Fur Design Center για την κατασκευή πλήθους αντιπροσωπευτικών δειγμάτων, αρκετά εκ των οποίων έχουν παρουσιαστεί κατά την τρέχουσα σεζόν από διάσημους οίκους μόδας στις διεθνείς πασαρέλες, σε ξεχωριστό σημείου του χώρου που συγκέντρωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους. Εδώ ο κάθε γουνοποιός είχε τη δυνατότητα να διευκρινίσει κάθε απορία του ξεχωριστά και να ζητήσει συμβουλές τεχνικής/κατασκευαστικής φύσης που άπτονται της παραγωγής, γεγονός που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα.
Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία, η συμμετοχή ήταν πέραν της αναμενόμενης, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου προσφέρθηκε πλούσιος μπουφές, και ακολούθησε φιλική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι σε όλη την εκδήλωση των σεμιναρίων σημαντικό ρόλο έπαιξε η αντιπρόσωπος κ. Σοφία Δημητρίου Κουρκουπούλου, οποία συνέβαλε με τις καταρτισμένες γνώσεις στην μεγάλη επιτυχία των σεμιναρίων.

neakastoria.gr