Συνελήφθη ο "Mr Άκτωρ" Λ.Μπόμπολας για ξέπλυμα "μαύρου χρήματος" και φοροδιαφυγή - Ο αδελφός του εκδότη του "Έθνους"

Posted by : Mr. Blog | 22 Απρ 2015 | Published in

Συνελήφθη για φοροδιαφυγή και "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος" ο γνωστός επιχειρηματίας, Λεωνίδας Μπόμπολας, γόνος της οικιγένειασ Μπόμπολα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο οποίος και έχει υπό τον έλεγχό του τις εργολαβικές δραστηριότητες της πανίσχυρης οικογένειας. Aν και στην αρχή υπήρξε μπέρδεμα με τον αδελφό του Φώτη, εκδότη του "Έθνους", τελικά η αυτόφωρη διαδικασία αφορούσε αυτόν.

Το όνομά του βρισκόταν στη Λίστα Λαγκάρντ και η υπόθεση αφορά 2 εκατομμύρια ευρώ στη λίστα που δεν διευθέτησε.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα αδικήματα τα οποία αποδίδονται σε βάρος του γνωστού επιχειρηματία, επικεφαλής της κατασκευαστικής εταιρείας «Άκτωρ», είναι αυτά της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Ο γνωστός επιχειρηματίας οδηγείται ενώπιον της Εισαγγελίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας συνελήφθη, καθώς είχε κληθεί να πληρώσει για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δύο εκατ. ευρώ, τα οποία ουδέποτε κατέβαλε.

Παρόλα αυτά, πρόκειται για ένα "ηχηρό" μήνυμα στην οικογένεια, η οποία ελέγχει τον μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίαυλο της χώρας μαζί με τον ΔΟΛ του Στ.Ψυχάρη.

Κυβέρνηση και «βαρόνοι» των media βρίσκονται σε έναν «ανοιχτό πόλεμο» μέχρι τελικής πτώσεως. Οι καναλάρχες διαπιστώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, καλώντας τους να πληρώσουν αυτά που οφείλουν στο Δημόσιο για τη χρήση των συχνοτήτων και να βάλει τέλος στην ασυλία που μέχρι τώρα απολάμβαναν με εκατοντάδες εκατομμύρια δανείων, έχουν ξεκινήσει έναν «βρώμικο πόλεμο» εναντίον της κυβέρνησης και του κυβερνητικού έργου.