Lets do it Greece στη Μεσοποταμία (φωτογραφίες)

Posted by : Mr. Blog | 26 Απρ 2015 | Published in

Lets do it Greece στη Μεσοποταμία (φωτογραφίες)
Στα πλαίσια του προγράμματος Lets do it Greece το Γυμνάσιο Μεσοποταμίας έκανε την καθιερωμένη δράση καθαριότητας. Σε συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Νίκο Φωτιάδη και τον Πρόεδρο κ. Μασκαλίδη Βασίλειο σχεδιάσαμε έναν γύρο στα δύο πάρκα και το δημοτικό. Προσωπικά πήγα και επιθεώρησα τα μέρη και διαπίστωσα ότι ήταν γενικά καθαρά και μπορούσαμε να καθαρίσουμε κάποια μικροαντικείμενα και χαρτά.
Ξεκινήσαμε με κέφι. Αυτό που με ενθουσίασε είναι η προθυμία πολλών παιδιών. Τέθηκα επικεφαλής της προσπάθειας ,και μαζί με τους συναδέλφους κατ΄αρχάς δείξαμε τα παιδιά ότι χωρίς γάντια δεν πιάνουμε τίποτα καθώς και την προσοχή να μην πιάνουν μολυσμένα αντικείμενα.. Όλο το σχολείο ακολούθησε πρόθυμα .

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν από μικρά ότι ο δημόσιο χώρος δεν είναι μόνο αρμοδιότητα του δήμου. Είναι υπόθεση όλων των πολιτών. Ευχαριστήθηκα όταν ένα μικρό πάρκο δίπλα από τον κεντρικό δρόμο ενώ προχθές το είχα βρει ακάθαρτο όταν φτάσαμε εκεί ήταν πεντακάθαρο. Το καθάρισαν όπως μου είπε ένας μαθητής τα παιδιά της γειτονιάς. Πολύ ευχάριστο. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι απαραίτητες για να μάθουν τα παιδιά βιωματικά την καθαριότητα του κοινόχρηστου χώρου .Κυρίως όταν γίνονται για δράση και αποτέλεσμα και όχι για να χαθεί το μάθημα!
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!



Βασίλης Κωνσταντίνου