Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ H προετοιμασία της μεγάλης κεντροδεξιάς

Posted by : Mr. Blog | 7 Απρ 2015 | Published in

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ H προετοιμασία της μεγάλης κεντροδεξιάς
Της Ιόλης Πιερίδη

Η απουσία του πρώην πρωθυπουργού από την χθεσινοβραδινή συζήτηση για τις εξεταστικές στη Βουλή, ήταν μια εξόχως πολιτική πράξη σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές της περιοχής Κολωνακίου-Τζιτζιφιών-Εκάλης.

Ο Κώστας Καραμανλής έχει εδώ και καιρό αποφασίσει να λύσει την σιωπή του και κάτι ακόμη που έχει να κάνει με την υστεροφημία του: Με τίποτε δεν θα ήθελε να περάσει στην ιστορία σαν ο πολιτικός που δραπέτευσε από την πρωθυπουργία και στην συνέχεια εξηφανίσθη κάπου ανάμεσα σε χασοποταβέρνες και εξορμήσεις του σαββατοκύριακου. O ίδιος δυσφορεί για τις κατηγορίες ότι η δική του κυβερνητική θητεία προκάλεσε την χρεοκοπία και την είσοδο της Ελλάδας στην περιπέτεια των Μνημονίων.

Από το περιβάλλον του υποστηρίζουν ότι επί Καραμανλή δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για να αποπληρωθούν τα δάνεια που είχαν λάβει οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και τα εξοπλιστικά προγράμματα επί Σημίτη-Τσοχατζόπουλου.

Παρόλα αυτά ο Καραμανλής εξακολουθεί να είναι εξοργισμένος για την προδοσία από τους ίδιους τούς υπουργούς και βουλευτές του. Πολλοί από τους τότε κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης ήταν έρμαια συγεκριμένων εκπροσώπων της διαπλοκής.

Κάποιοι μάλιστα δεν δίσταζαν να καθαρίζουν φοροφυγάδες μηντιάρχες που είχαν πιαστεί με μαύρο χρήμα ενώ άλλοι υπουργοί της τότε κυβέρνησης φρόντιζαν να γλιτώνουν ένσημα του ΙΚΑ για μεγάλες εταιρείες της χώρας με το κόλπο των κυκλωτικών ενσήμων και πολλά άλλα τρυκ αποφυγής της καταβολής ενσήμων με συγκεκριμένους συμμετόχους στο έγκλημα-κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται ακόμη και σήμερα στις θέσεις τους.

Η θητεία Καραμανλή ήταν πουλημένη εκ των έσω με την γελοιοδέστερη και πλέον κωμικοτραγική στιγμή της το περίφημο DVD Zαχόπουλου όπου ο Ανδριανός κατήντησε delivery boy του Θέμου. Το ίδιο σκοτεινή και η υπόθεση των υποκλοπών με τους Βουλγαράκη-Αγγέλου να υποδέχονται με τιμές στο Μέγαρο Μαξίμου τον Κορωνιά, η εταιρεία του οποίου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις Υποκλοπές.

Αυτά ο Καραμανλής δεν μπορεί να τα ξεχάσει. Μόνο που πλέον αντιλαμβάνεται ότι εάν εξακολουθήσει να σιωπά πολύ σύντομα θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα μια και το ΠΑΣΟΚ (κι όχι μόνο) θα κάνει ότι μπορεί για να τον βάλει στο κάδρο των ευθυνών για την χρεοκοπία της χώρας.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί για την ώρα θέλουν τον Καραμανλή να συναντά τις επόμενες ώρες τον Δημήτρη Αβραμόπουλο με μοναδικό θέμα την επανασύσταση της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα. Εφ΄ όσον ο Σαμαράς επιμένει να κρατά την καρέκλα της ΝΔ, με νύχια και με δόντια, ο Καραμανλής και ο Αβραμόπουλος αποφάσισαν να προχωρήσουν στην δημιουργία του κόμματος της κεντροδεξιάς. Το όνομα αυτού ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ. Ηδη έχουν κληθεί σε συναντήσεις κορυφαία στελέχη-θα ακολουθήσουν και βουλευτές, πρώην και νυν.κουρδιστο πορτοκάλι