ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Λεωφορεία στο γύρο της λίμνης;

Posted by : Mr. Blog | 28 Απρ 2015 | Published in

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Λεωφορεία στο γύρο της λίμνης;
Με έκπληξη ακούσαμε στο τοπικό κανάλι ορισμένες φωνές να ζητάνε τη διέλευση πούλμαν σε όλο το γύρο της λίμνης, για την ευχαρίστηση των τουριστών που θα ήθελαν να γευτούν κι αυτή την εμπειρία!

Να χωθούν, δηλαδή, οι δεινόσαυροι με τις ρόδες ανάμεσα σε κλαδιά των πλατανιών, να γεμίσουν το δρόμο με καυσαέριο και να υποχρεώνουν τους ερασιτέχνες ψαράδες να μαζεύουν κάθε τόσο τα απλωμένα υλικά τους γιατί θα περάσει το πούλμαν!
Το ίδιο να κάνουν και οι περιπατητές και οι ποδηλάτες. Να στέκονται προσοχή σαν αλφαμίτες την ώρα που περνάνε οι εποχούμενοι τουρίστες! Μια εικόνα απόλυτα αντιτουριστική και αντιφυσιολατρική!

Η άποψή μας είναι να μην επιτρέπεται κανένα όχημα πέραν του Νοσοκομείου. Όπου, άλλωστε, υπάρχει ευρύχωρο πάρκινγκ για τη συγκέντρωση των δεινοσαύρων που λέγαμε πιο πάνω. Δύσκολο να το υιοθετήσει κάποια δημοτική αρχή, γιατί θα έχει αντιμέτωπα ακόμα και τα ζευγαράκια με τα κάμπριο που θέλουν να ρομαντσάρουν. Τέλος πάντων, για τη δεύτερη πρόταση δεν επιμένουμε. Αλλά αυτή με τα λεωφορεία είναι απαράδεκτη!
Κανένας δεν εμποδίζει τους τουρίστες να κάνουν το γύρο της λίμνης με ενοικιαζόμενα ποδήλατα (ας αναπτυχθούν σχετικές επιχειρήσεις), με το καραβάκι και με τα πόδια… Να ακούσουνε και τους ήχους της φύσης: τον παφλασμό των κυμάτων, τα κελαϊδίσματα των πουλιών και τα τρανζιστοράκια των ψαράδων…
Ας το σκεφτεί καλύτερα η προτείνουσα Κίνηση Ενεργών Πολιτών, αλλά περισσότερο ο φορέας υλοποίησης ιδεών, ο δήμος Καστοριάς….

Δ.Ι.



neakastoria.gr