Σύσκεψη για τη δασοπροστασία στον Δήμο Καστοριάς

Posted by : Mr. Blog | 7 Απρ 2015 | Published in

Σύσκεψη για τη δασοπροστασία στον Δήμο Καστοριάς
Ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Καστοριάς κ. Αγγελή Ανέστη, συνήλθε στις 6-4-2015, υπό την προεδρία του Δημάρχου, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Καστοριάς, με σκοπό την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν τα μέλη του ΣΤΟ Δήμου Καστοριάς που αποτελείται από τους εκπροσώπους της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς, της Αστυνομικής Δ/νσης Καστοριάς, της Εθελοντικής Ομάδας ΕΤΑΚ, του Στρατού, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου μας.

Ο αντιδήμαρχος κ. Τέρψης Αθανάσιος αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου Καστοριάς για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών (καθαρισμός περιαστικών αλσών και αποκατάσταση ανεξέλεγκτων χωματερών, συντήρηση υδατοδεξαμενών).

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισήμανε πως απαραίτητη είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων κατά το μέρος της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα, τονίζοντας την αναγκαιότητα για την συγκρότηση εθελοντικών ομάδων πυροπροστασίας σε κάθε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Καστοριάς, την καταγραφή των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που γειτνιάζουν με δάση, καθώς και την συντήρηση των δρόμων.

Στη συνέχεια όλοι οι παριστάμενοι εκπρόσωποι φορέων κατέθεσαν προτάσεις για την έγκαιρη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Τέλος ο Δήμαρχος, κ. Ανέστης Αγγελής, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Υπηρεσιών των Φορέων καθώς και τους εθελοντές διαβεβαιώνοντάς τους ότι με την συνεργασία όλων θα διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων και επισήμανε τη σημασία της πρόληψης, ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις.