Οι στόχοι του νέου αστυνομικού διευθυντή Καστοριάς Ευθύμιου Αμαραντίδη

Posted by : Mr. Blog | 21 Απρ 2015 | Published in

Οι στόχοι του νέου αστυνομικού διευθυντή Καστοριάς Ευθύμιου Αμαραντίδη
Τις προτεραιότητες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, παρουσίασε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό σταθμό ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Καστοριάς, Ευθύμιος Αμαραντίδης

Σε δηλώσεις του ο κ. Αμαραντίδης επεσήμανε ότι θα καταβάλει, μαζί με τους συνεργάτες του, κάθε προσπάθεια για την παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές για την ασφάλεια των πολιτών.

Υποστήριξε παράλληλα ότι θα δώσει
ιδιαίτερο βάρος στην πάταξη της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναφέρθηκε στις ενέργειες που θα ακολουθηθούν στην περιοχή μας και που θα συμβάλουν στην μεγαλύτερη ασφάλεια των πολιτών  όπως τα νέα μέτρα της αστυνόμευσης, τις αυξημένες περιπολίες, κυρίως στις ακριτικές περιοχές όπου κατά καιρούς σημειώνονται μεγάλες λεηλασίες για τις οποίες όμως όπως τόνισε δεν υπάρχουν καταγγελίες, αλλά θα πρέπει να διαφυλαχτεί η ασφάλεια των πολιτών με κάθε μέσο για να μην φτάσουμε σε τραγικά συμβάντα.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Ευθύμιος Αμαραντίδης τόνισε: «Δε θα πω ότι από αστυνομική δύναμη δεν είμαστε καλά… θα επικεντρωθώ όμως στα μέσα που θα πρέπει να έχουμε για να μπορούμε να φέρουμε εις πέρας καλύτερα τη δουλειά μας. Π.χ. στο έμψυχο προσωπικό μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε κι άλλους, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι από το ήδη υπάρχον. Εκεί που πάσχουμε είναι στα μέσα».

Σε ερώτηση για το αν τα νέα οχήματα που αναμένονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς θα συμβάλλουν στην καλύτερη ασφάλεια των πολιτών μέσω περισσότερων περιπολιών ο κ. Αμαραντίδης τόνισε: «Θα συμβάλει σημαντικά και η ενίσχυση της αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς με τα απαραίτητα οχήματα. Ο στόχος μου είναι μόλις  πάρουμε και τα καινούρια οχήματα, να αυξηθούν οι περιπολίες για την καλύτερη ασφάλεια του Νομού. Λεπτομέρειες δε θα σας πω το πώς γίνεται η αστυνόμευση, αυτό είναι δικό μας θέμα. Και με εμφανή και με μη εμφανή μέσα. Και προληπτικά και κατασταλτικά. Αλλά εν πάση περιπτώσει, όταν με το καλό πάρουμε και τα οχήματα, τα οποία σε λίγο καιρό θα έρθουνε, εκτιμώ πριν από τις γιορτές ή μετά το πολύ, θα κυκλοφορούμε και θα αστυνομεύουμε με ειδικά σχέδια δράσης, τα οποία οφείλουμε να έχουμε, πρέπει να τα έχουμε και να τα λειτουργήσουμε καταλλήλως».  

Ο αστυνομικός διευθυντής της Καστοριάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ομάδα ΔΙΑΣ όπου εξήρε και τον ρόλο της και το έργο της υπογραμμίζοντας τα εξής: «Έχουμε την ομάδα της δίκυκλης αστυνόμευσης, νομίζω πως είναι ένας θεσμός άκρως επιτυχημένος. Είναι δίπλα στον πολίτη άμεσα, έχει γίνει ειδικά για μεγάλες πόλεις, που έχουν και κυκλοφοριακό και άλλα προβλήματα, ώστε να μπορούν άμεσα να πηγαίνουν στο σημείο. Να μην κάνεις 5-10 λεπτά αλλά σε δύο λεπτά να είσαι στο σημείο. Εδώ που είμαστε μια μικρή πόλη, καταλαβαίνεται έχουμε και αρκετά άτομα στη ΔΙΑΣ. Τα παιδιά συμβάλουν κατά πολύ, βοηθώντας να νιώθει ο πολίτης πιο άνετα και πιο ωραίος και να υπάρχει και μια άμεση ανταπόκριση σε κάθε περιστατικό. Αυτό λοιπόν καλύπτει κατά πολύ αυτό το οποίο είπατε. Εάν το υπουργείο- αρχηγείο μας διατάξει σχετικά εννοείται ότι και εμείς θα κάνουμε πιο πολλά πράγματα».

Ο κ. Αμαραντίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και για την κυκλοφοριακή συμφόρηση της πόλης, από την οποία πολλές φορές δημιουργούνται τεράστια προβλήματα λέγοντας ότι: «Από την πλευρά μας, με πεζούς τροχονόμους, με δικυκλιστές κάνουμε ότι μπορούμε με την υποδομή που έχει η πόλη μας να βοηθήσουμε όσο γίνεται παραπάνω, ώστε να μην υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση. Έτσι και ο κόσμος να μπορεί να εξυπηρετηθεί καλύτερα. Ότι μπορούμε από την πλευρά μας θα το κάνουμε, θα το κάνουμε να είστε σίγουροι. Εάν έχει παρκάρει κάποιος σε χώρο αναπήρων, λέω ένα συγκεκριμένο σημείο στο οποίο είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος, δεν το συζητώ, δεν χρειάζεται καν καταγγελία. Εάν έχει παρκάρει σε μια στροφή, σε μια διασταύρωση και δεν μπορεί να γίνει η κυκλοφορία και θέλω να πιστεύω ότι η τροχαία της Καστοριάς, όπως και οι υπόλοιπες υπηρεσίες την κάνουν καλά την δουλειά τους. Δεν έχω έρθει σε μια διεύθυνση η οποία μου είναι άγνωστη. Πέρα που έχω συνεργαστεί με πολλούς αξιωματικούς της διεύθυνσης σε πολλά αντικείμενα και στη γενική, όταν ήμουνα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, και ακούσματα έχω, και γνωστούς και παρακολουθούσα και την απόδοση και την δραστηριότητα και όλα όσα συνέβαιναν. Άρα ξέρω κάποια πράγματα για την Καστοριά , απλώς όσα δεν ξέρω θα τα μάθουμε σιγά- σιγά όλοι μαζί».

Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Καστοριάς επανέλαβε πως ζητά την συνεργασία της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να υπάρξουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Όπως έγινε και στο πρόσφατο περιστατικό με νεαρό άνδρα που είχε πέσει στη λίμνη  και σώθηκε χάρη στην επέμβαση της αστυνομίας αλλά κυρίως των πολιτών που αντιλήφθηκαν αμέσως το γεγονός.

«Από την πρώτη στιγμή εξέφρασα τα συγχαρητήριά μου στους συναδέλφους οι οποίοι συμμετείχαν, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην κλήση του κέντρου. Όπως είπα και προηγουμένως θέλουμε την βοήθεια του κόσμου. Ο κόσμος μας ενημέρωσε ότι ακούγονταν φωνές στη λίμνη και είχαμε την τύχη να πάμε αμέσως στο σημείο, να τον βρουν τον άνθρωπο αμέσως οι συνάδελφοι και να τον ανασύρουν. Δεν θέλω να πω περισσότερα είναι θέμα καθαρά δικό μας και εμείς ξέρουμε πως θα το διαχειριστούμε».
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ