ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΓΟΥΝΑΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Posted by : Mr. Blog | 27 Απρ 2015 | Published in

ΤΗΝ 1η ΜΑΗ
Στις 9:30 π.μ. απέναντι από τη Νομαρχία Καστοριάς και 10:30 π.μ. στον πεζόδρομο Κοζάνης.
Συνάδελφοι Γουνεργάτες/τριες, Άνεργοι 
Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο
από το Σικάγο ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας.

Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα. Από το 8άωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο.
Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας την ταξική ενότητά μας. Δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη. Είναι το δικό μας όπλο. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις. Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας.

Συνάδελφοι, αυτή η Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους στη γούνα σε απόλυτη αβεβαιότητα. Τα εργοστάσια το ένα μετά το άλλο κλείνουν, αφήνοντας εκατοντάδες συναδέλφους στο δρόμο. Άλλους σε υποχρεωτική άδεια, απλήρωτους, ανασφάλιστους, με μεροκάματα πείνας. Κανένας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ζωής και της οικογένειας. Όσοι γουνεργάτες δουλεύουν έχουν το φόβο της απόλυσης ή ακούν έντονα τις σειρήνες της υποταγής, της μείωσης των προσδοκιών «υπάρχει κρίση, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η κρίση στη Ρωσία, στο Ντουμπάι δεν γίνονται πωλήσεις, δεν υπάρχουν κέρδη, έπεσαν οι τιμές των δερμάτων, και τόσα άλλα….».

Λες κι όταν πήγαιναν καλά οι δουλειές οι εργοδότες μας δίνανε καλύτερο μεροκάματο, είχαμε ασφάλιση, καλύτερους μισθούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας, μέτρα ασφάλειας και υγιεινής.

Λες κι όταν οι μεγαλοβιομήχανοι της γούνας έπαιρναν ακόμα και μέσα στην κρίση επιδοτήσεις, δάνεια, επιχορηγήσεις εμείς οι εργαζόμενοι ζούσαμε καλύτερα.

Συνάδελφοι, η αλήθεια είναι μία. Στο έδαφος του καπιταλισμού είτε σε συνθήκες κρίσης είτε σε συνθήκες ανάπτυξης αυτοί που κερδίζουν είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου. Όλα τα προηγούμενα χρόνια αξιοποίησαν τα προνόμια που τους χορήγησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για να είναι «ανταγωνιστικοί» και ξεζούμισαν τους εργάτες στηριγμένοι στο διαρκώς ενισχυόμενο αντεργατικό οπλοστάσιο. Το ίδιο κάνει, στην ίδια γραμμή κινείται και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν από τη μια μεριά συνυπογράφει κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία στα πλαίσια «των υποχρεώσεων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» και απ’ την άλλη μεριά διαπραγματεύεται.

Συνάδελφοι στη διαπραγμάτευση, δεν συζητάν πως θα αυξήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, πως θα έχει ο λαός σταθερή δουλειά, θέλουν να βρουν τρόπους για να πληρώσουν οι εργαζόμενοι το χρέος, τα δάνεια που πήραν οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, διαπραγματεύονται πως θα ξεμπλοκάρουν ζεστό χρήμα, κίνητρα στους επιχειρηματίες για να ξεπεράσουν την κρίση κάνοντας πιο φθηνή την εργατική δύναμη.

Αυτή η Πρωτομαγιά δεν είναι μία ακόμα διαδήλωση. Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπιστούμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Πατριωτισμός είναι το δίκαιο του λαού και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει τίποτα να περιμένει από κυβερνήσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΔΝΤ.
Γουνεργάτες/τριες, σας καλούμε όλους να συμπορευτείτε με την ταξική, την ανυποχώρητη γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα σε Καστοριά και Σιάτιστα. Γραφτείτε στα Σωματεία. Μας ενώνει το δίκιο, οι αγώνες που έρχονται.

Με το ΠΑΜΕ για αγώνα ρήξη ανατροπή. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος. Χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια. Να διεκδικήσουμε σε αυτήν τη δύσκολη φάση για όλους τους γουνεργάτες ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΧΙΛΙΩΝ ΕΥΡΩ για τις άμεσες ανάγκες μας. Χρειάζεται αγώνας όχι δημόσιες σχέσεις. Δεν εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στα βουλευτικά γραφεία. 

Η 1Η του Μάη να είναι η αφετηρία νέων αγώνων για τον κλάδο. Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς.

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με τη μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία προχωράμε μπροστά, δυναμώνουμε την κοινή πάλη εργατών, υπαλλήλων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, φοιτητών, σπουδαστών, γυναικών. Συντονίζουμε τα βήματα με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, 

ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ