Από την Ρωσία χωρίς αγάπη…

Posted by : Mr. Blog | 21 Μαρ 2015 | Published in

Από την Ρωσία χωρίς αγάπη…
Τα νέα που έρχονται από την τουριστική έκθεση της Μόσχας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, συνεχίζουν να μην είναι καλά για τον ελληνικό τουρισμό. Οι απώλειες από την ρωσική αγορά αναμένεται να αγγίξουν ακόμη και το 60% σε κάποιες περιοχές της χώρας, σε σχέση με πέρσι. Αυτό το δείχνει και ο προγραμματισμός των αεροπορικών θέσεων προς την Ελλάδα που κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. 

Άλλες χώρες με μεγάλο ενδιαφέρον στην Ρωσική αγορά ξεκίνησαν από πολύ νωρίς την προσπάθεια του για να περιορίσουν την ζημιά. Πήραν αποφάσεις και έδωσαν κίνητρα τα οποία έχουμε αναφέρει σε άλλες αναρτήσεις. 

Η ελληνική πλευρά δυστυχώς για μια ακόμη φορά έδειξε πως δεν ξέρει να διαχειρίζεται κρίσεις. Πάμε με το μοιρολατρικό “ότι βρέξει ας κατεβάσει”. Για ανάστροφη των δύσκολων καταστάσεων ούτε κουβέντα.

Για παράδειγμα στην Μόσχα βρίσκεται η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά η οποία πραγματοποιεί εθιμοτυπικές συναντήσεις, ανταλλάσσοντας φιλοφρονήσεις με Ρώσους αξιωματούχους (φώτο). 

Όπως τόνισε η κυρία Κουντουρά, “είναι θετικό το γεγονός ότι οι Ρώσοι τουρίστες παραμένουν πιστοί στη χώρας μας και για το λόγο αυτό καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να είναι όσο το δυνατόν απρόσκοπτη η έλευσή τους στην Ελλάδα”. 

Επίσης κατά τη συνάντησή της με τον επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας κ. Savonov, επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών και συζητήθηκε η περαιτέρω ενδυνάμωση των ελληνορωσικών τουριστικών σχέσεων, ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία για την άψογη συνεργασία με τον ΕΟΤ Μόσχας. Από την πλευρά της η Αναπληρώτρια Υπουργός Ελενα Κουντουρά ευχαρίστησε τον κ. Savonov και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη χώρα μας. 

Καλά είναι όλα αυτά τα εθιμοτυπικά αλλά δυστυχώς δεν φτάνουν για να προσθέσουν έστω και έναν τουρίστα στο γενικότερο σύνολο. Το περιβάλλον στον διεθνή τουρισμό είναι απολύτως ανταγωνιστικό και χρειάζονται δυναμικές κινήσεις για να πάρεις το μερίδιο που σου αξίζει.

Omorfa Taxidia