ΜΠΑΛΤΑΓΙΑΝΝΗΣ:Πρόβλημα στελέχωσης στο νοσοκομείο Καστοριάς

Posted by : Mr. Blog | 21 Μαρ 2015 | Published in

ΜΠΑΛΤΑΓΙΑΝΝΗΣ:Πρόβλημα στελέχωσης στο νοσοκομείο Καστοριάς
Για τη μεγάλη έλλειψη ιατρικού προσωπικού που υπάρχει στο νοσοκομείο Καστοριάς, αλλά και για πολλά ακόμη σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει έκανε λόγο στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο εκπρόσωπος των γιατρών παθολόγος διαβητολόγος κ Στέφανος Μπαλταγιάννης. Μάλιστα, όπως είπε, πλέον δεν έρχονται ειδικευόμενοι γιατροί στο νοσοκομείο, το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς το βγάζουν οι δυο τρεις γιατροί που υπάρχουν, οι οποίοι όμως θα πρέπει να καλύψουν τα επείγοντα αλλά και τα τακτικά κλινικά περιστατικά, επομένως, τόνισε η κατάσταση είναι δραματική. Δεν είναι μόνο το θέμα του οφθαλμίατρου που απουσιάζει. Το ζητούμενο είναι ότι πρέπει να στηρίξουμε άμεσα τουλάχιστον τις βασικές ειδικότητες για να μπορεί ο κόσμος να εξυπηρετηθεί.

Ένα ακόμη σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Καστοριάς είναι και το πρόβλημα των διακομιδών των ασθενών με τα ασθενοφόρα. Η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως εξήγησε ο κ Μπαλταγιάννης δεν ενέκρινε καμιά θέση πληρώματος στη Δυτική Μακεδονία οπότε τις βραδινές ώρες υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο για να καλύψει τη βάρδια στο νομό Καστοριάς. «Καταλαβαίνετε ότι αντιμετωπίζουμε προβλήματα διακομιδών τα οποία για να ξεπεραστούν, θα πρέπει να έρχεται ασθενοφόρο από τους άλλους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος. Πέρα όμως από αυτά, ο γιατρός που θα συνοδεύσει το ασθενοφόρο θα πρέπει να είναι από εκεί που ξεκίνησε το ασθενοφόρο. Επομένως και ο ένας γιατρός που εφημερεύει θα φύγει για τη διακομιδή στην Κοζάνη ή στην Πτολεμαΐδα ή στα Γρεβενά και θα πρέπει να γυρίσει πίσω με ταξί », τονίζει με φανερό τον προβληματισμό του ο γιατρός του νοσοκομείου Καστοριάς.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά βρίσκονται στο «κόκκινο»…
Ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο νοσοκομείο Καστοριάς είναι και η ελλιπής χρηματοδότηση καθώς δεν υπάρχουν ούτε και τα βασικά υλικά για τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ που κυκλοφορεί