ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Posted by : Mr. Blog | 24 Μαρ 2015 | Published in

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 γιορτάστηκε με επισημότητα στην Κορυτσά, η Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821.

Στην εορταστική εκδήλωση, μετά από πρόσκληση του Γενικού Προξένου Ελλάδος στην Κορυτσά, κ. Ιωάννη Πεδιώτη παραβρέθηκαν οι βουλευτές, Μάξιμος Χαρακόπουλος,Τιμολέων Κοψαχείλης, Γεώργιος Κασαπίδης και ο βουλευτής και αρχηγός του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλε, οι Περιφερειάρχες Θεόδωρος
Καρυπίδης και Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγέλης, εκπρόσωποι του Δήμου Άργους Ορεστικού και πάρα πολλοί επισκέπτες από την Δυτική Μακεδονία.

Ο εορτασμός άρχισε με την Δοξολογία στην παλαιά Μητρόπολη και συνεχίστηκε με τη μαθητική εκδήλωση στο Ελληνικό σχολείο «ΟΜΗΡΟΣ», όπου φοιτούν Έλληνες αλλά και Αλβανοί μαθητές.

Μετά την δοξολογία, η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορυτσάς κ.κ. Ιωάννη, ο οποίος τους ενημέρωσε για θέματα που αφορούν την Ορθόδοξη Κοινότητα της Αλβανίας.

Οι μαθητές που παρουσίασαν τη σχολική γιορτή, η οποία συμπεριλάμβανε ιστορική αφήγηση, τραγούδια, θεατρικά και παραδοσιακούς χορούς, μας συγκίνησαν με την αγάπη και τον ενθουσιασμό που αναδύονταν μέσα από τη συμμετοχή τους στη γιορτή και με την ένταση των συναισθημάτων τους.