London Fashion Week Fall 2015-Winter 2016 Αναλυτικό ρεπορτάζ ολόκληρου του πενθημέρου!

Posted by : Mr. Blog | 28 Φεβ 2015 | Published in

London Fashion Week Fall 2015-Winter 2016 Αναλυτικό ρεπορτάζ ολόκληρου του πενθημέρου!
Καλώς ήλθατε στο Λονδίνο, μια πόλη που ποτέ δεν την μπερδεύεις ποτέ με τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο ή το Παρίσι, όταν πρόκειται για μόδα. Οι Βρετανοί έχουν μια ικανότητα να σε σοκάρουν,  με την εκκεντρικότητα τους. Κάνουν ό, τι θέλουν και να συμβάλει στην πρόοδο
της μόδας κατά μήκος του τρόπου με εικονοκλαστική περιστροφές.

Shrimps –
Sass & Bide – 
Sass & Bide – 
Στο Λονδίνο έχουμε αρκετές διαφορές για να μην πούμε μόνο διαφορές σε σχέση με ότι είδαμε στη Νέα Υόρκη. Κοφτερά διακοσμητικά, γυαλιστερά και ακριβά υλικά και γούνα που Γούνας, προσαρμόζεται σε ready to wear  μορφές. Τα πανωφόρια και σακάκια μεταμορφώνονται σε tops και παλτό φόρεματα με πρωτοφανή ευκολία, και διαπιστώνουμε και εδώ την εμπλοκή γούνας αρνιού όπως Μογγολίας αρνί για δημιουργική  γλυπτική αντιθέσεων.


J. JS Lee –

Tamara Mellon – 

Το Shearling υπάρχει και εδώ. Δεν το βλέπουμε βέβαια ακόμη τόσο έντονα όσο στη Νέα Υόρκη αλλά θα περιμένουμε να αποκομίσουμε συνολική άποψη στο τέλος.

Ed Marler for Fashion East –

Στη μοντέρνα εμφάνιση έχουν ήδη αρχίσει να δείχνουν μια πολύ διαφορετική κατεύθυνση προς τα βραδινά πρότυπα . Οι Βρετανοί είναι πραγματικά ταλαντεύονται στο prim  (περιποιημένος) και punk, έτσι κι αλλιώς για αυτούς το παιχνίδι των εναλλαγών με τα είδη και τα ύφη είναι πολύ εύκολο γι 'αυτούς.

Eudon Choi –


Jean-Pierre Braganza –


Sass & Bide – 
Felder Felder –
Την πρώτη ημέρα είδαμε φουτουρισμό και glam rock 90's σε αντίθεση με τα ερωτικά στοιχεία 70's της Νέας Υόρκης. Για να δούμε τι θα δούμε στη συνέχεια...



London Fashion Week Fall 2015-Winter 2016 – Ημέρα 2


Κατα τη δεύτερη μέρα η διαφωνία του Λονδίνου με τη Νέα Υόρκη γίνεται πιο εμφανής.Εδώ η εκκεντρικότητα είναι έντονη αλλά περνάει στο ρούχο με καλή προσαρμογή και όχι μόνο δεν ενοχλεί αλλά δίνει και κάτι το ιδιαίτερο.

Faustine Steinmetz – 


Gareth Pugh – 
Sibling – 

House of Holland –

Εκκεντρικότητα, ποπ κουλτούρα χρώματα και γεμίσματα με γούνα η οποία μπλέκεται έξυπνα με άλλα υλικά έτσι ώστε να μην φαίνεται ξεκάθαρα που αρχίζει και που τελειώνει.

Mother of Pearl – 
Sibling – 

Julien Macdonald – 

Holly Fulton

Η γούνα είναι απαλή, φουντωτή, έχει όγκο και τολμηρά σχέδια
Gareth Pugh

Holly Fulton

House of Holland 

London Fashion Week Fall 2015-Winter 2016 – Ημέρα 3η


Είναι να μπερδεύεσαι κατα την τρίτη μέρα. Είναι σαν να βλέπεις μόδα για Άνοιξη - Καλοκαίρι παρά για Φθινόπωρο Χειμώνα.
Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την προσαρμογή των πιο ηλιόλουστα χρώματα και εκτυπώσεις σε εποχιακά ενδύματα, όπως παλτά και υπερμεγέθη πουλόβερ.

Matthew Williamson

Paul Smith

Mary Katrantzou


Matthew Williamson

Margaret Howell


Topshop Unique

Topshop Unique


London Fashion Week Fall 2015-Winter 2016 – Ημέρα 4η


Με το πέρασμα των ημερών του London fashion Week διαπιστώνουμε ότι οι τάσεις μέχρι στιγμής θα μοιάζουν περισσότερο με αυτές που ακολουθούν στο Μιλάνο παρά με ότι είδαμε στη Νέα Υόρκη.

Mulberry


Hunter Original

Osman

Osman
Thomas Tait


Burberry Prorsum

Στο Λονδίνο δεν ανησυχούν και ούτε τους νοιάζει η αντίδραση του κοινού. Πρωτοτυπούν, γίνονται εκκεντρικοί, δημιουργούν επιθετικές χρωματικές αντιθέσεις και κάνουν τέχνη για χάρη της τέχνης.

Roksanda Ilincic

Αυτή η ισχυρή οπτική τάση, όταν παρουσιάζεται με γούνα, μεταφράζεται από επιθέματα απλικέ, intarsia και στένσιλ. Φυσικά, ορισμένα από αυτά τα looks είναι πολύ editorial, αλλά μόλις προσαρμοστούν για πώληση προς το κοινό, τα σχέδια θα μπορούσαν να γοητεύσουν  περισσότερους ανθρώπους.

Christopher Kane

Burberry Prorsum


Roksanda Ilincic
Νάτα και τα μαύρα gothic...
Giles

Erdem


Osman

Εντυπωσιακή εξελίσσεται μια τεράστια τάση αυτή την εβδομάδα - το παλτό statement. Τα παλτό που παρουσιάζονται εδώ είναι λίγο διαφορετικά από τα φαινομενικά συγγενικά αρχέτυπα τους. Μπουφάν, παλτό και το βραδινά cocoon παλτά είναι όλα είναι εδώ και είναι ικανά να αποσπάσουν την προσοχή. Ελπίζουμε αυτή η τάση θα συνεχιστεί και στο Μιλάνο.

Hunter Original

Erdem


Mulberry –

Christopher Kane –

Christopher Kane –

Thomas Tait

Τα γούνινα Jackets και τα κουρεμένα γούνινα παλτό, έχουν να προσφέρουν κάτι για τον καθένα. Πολλά από αυτά τα looks έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: χρώμα. Οι κομψές αποχρώσεις, τους δίνουν μια μοναδική ευελιξία, επιτρέποντάς τους να λειτουργούν τέλεια σε όλα τα χρονικά σημεία της ημέρας, σε κάθε περίσταση και στυλ καθώς και για κάθε καρνταρόμπα.

Burberry Prorsum


Osman


Burberry Prorsum 

London Fashion Week Fall 2015-Winter 2016 – Μέρα 5η


Είμαστε στα τελευταία και αυτής της εβδομάδας μόδας που μοιάζει να είναι πολύπλοκη και γεμάτη απρόσμενες ανατροπές. Συνολικά αυτή την εβδομάδα είδαμε τα πάντα.

Ryan Lo

Ένα πράγμα που πραγματικά ξεχώρισε σε αυτά τα βρετανικά σόου ήταν τα χρώματα που ενώ προορίζονται για Φθινόπωρο Χειμώνα, είχαν κάτι από Άνοιξη -Καλοκαίρι με πλήθος φωτεινές, ηλιόλουστες, αποχρώσεις σε πλεονεκτική θέση έναντι σε πιο συντηρητικές επιλογές. Ήταν απροσδόκητο, αλλά δεν αποτελεί έκπληξη. Το Λονδίνο είναι διαβόητο για την επίδειξη ισχυρών αποχρώσεων εκτός των άλλων.

Ryan Lo


Marques’Almeida

Michael van der Ham

Πάντως οι σχεδιαστές γούνας πειραματίστηκαν και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στην ανάμιξη κλασικών συνταγών με κουρεμένα και βαμένα προιόντα με αποτέλεσμα να προσθέτουν ένα πιο νευρικό και sporty χαρακτήρα. Βέβαια πολλοί βρέθηκαν εκτός ελέγχου με αυτό τον τρόπο αλλά κατά κανόνα, το πείραμα σχεδόν πέτυχε...

Ashley Williams


Ashish

Anya Hindmarch


Προσέξτε τα streetwear parkas σε στυλ εξοπλισμού κατασκήνωσης. Βάλτε και πινελιές γούνας και έχετε το σημείο όπου η Βρετανική σχολή έλαμψε. Η πειραματική ασέβειά τους για τους συμβατικούς κανόνες έδωσε σε αυτά τα κομμάτια μεγάλη ενέργεια,  σε αντίθεση με κάποια από τα σχέδια που βγαίνουν από το Τόκιο. Εδώ υπήρξε κάτι ενδιαφέρον.

Christopher Raeburn

Anya Hindmarch

Ashish

Και πάλι η γούνα προβάτου ανυψώθηκε ως γούνα της επιλογής για τη δημιουργία της τολμηρής, σπορ αισθητικής.  Εκείνο που έκανε τα looks να λειτουργούν ιδιαίτερα καλά ήταν τα υπέροχα χρώματα και τα έντονα γεμίσματα που βγαίνουν από τις σιλουέτες. Θα τολμήσουν οι σχεδιαστές παρόμοιες παραμέτρους σχεδιασμού σε πιο ακριβά υλικά όπως το  βιζόν; Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη σεζόν για να μάθετε.

Ashley Williams

Marques’Almeida

Emilio de la Morena
Goodbye London, Hello Milan!