Η Βουδαπέστη ενδιαφέρεται για το σχέδιο μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω της Τουρκίας, Ελλάδας, ΠΓΔΜ, Σερβίας και Ουγγαρίας, δήλωσε την Τρίτη ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν.

Η Βουδαπέστη ενδιαφέρεται για το σχέδιο μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω της Τουρκίας, Ελλάδας, ΠΓΔΜ, Σερβίας και Ουγγαρίας, δήλωσε την Τρίτη ο Ούγγρος
πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν.

"Ο «South Stream», δυστυχώς εγκαταλείφθηκε. Αλλά η Ουγγαρία είναι απολύτως αποφασισμένη να συνεχίσει τις επενδύσεις", είπε ο Όρμπαν, επισημαίνοντας ότιη Ουγγαρία έχει διπλή ευθύνη (στη μεταφορά του φυσικού αερίου), επειδή η Σερβία παίρνει φυσικό αέριο -απαραίτητο για την επιβίωσή της- από την Ουγγαρία".

"Χθες βράδυ, διαπραγματεύτηκα με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας σχετικά με μια πιθανή λύση του θέματος. Οι χώρες μας έχουν σχετικές προτάσεις. Μιλήσαμε γι 'αυτό και με την Ελλάδα...", είπε συμπληρώνοντας πως "εάν είμαστε σε θέση να το εφαρμόσουμε – σε κάθε περίπτωση, είναι ζήτημα μέλλοντος, με διαβεβαίωσε ο κύριος Πρόεδρος Πούτιν", σημείωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
ruskarec.ru/