«Βόμβα» ΣτΕ για τους εκπαιδευτικούς

Posted by : Mr. Blog | 25 Φεβ 2015 | Published in

«Βόμβα» ΣτΕ για τους εκπαιδευτικούς
«Βόμβα» στις προσλήψεις των καθηγητών έριξε με χθεσινή απόφαση του το ΣτΕ, κρίνοντας ως αντισυνταγματικό το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών του νόμου 3848/2010, το οποίο λειτουργούσε με ποσοστό 60% από τους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και κατά 40% από τους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών με πραγματική υπηρεσία.

Σύμφωνα με την απόφαση ο συγκεκριμένος επίμαχος αναλογικός διορισμός εκπαιδευτικών καταπατούσε τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, ενώ με απόφασή του παρέπεμψε την συγκεκριμένη υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Το τελευταίο είχε άλλωστε ανοίξει τον δρόμο, ώστε το επίμαχο θέμα να επιλυθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο, αποστέλλοντας με την διαδικασία της πρότυπης δίκης προδικαστικά ερωτήματα για την συνταγματικότητα η μη του νομοθετικού πλαισίου που διαμορφώθηκε το 2010 για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών.

Την συγκεκριμένη προσφυγή είχαν καταθέσει 85 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι είχαν πετύχει σε διαγωνισμό πρόσληψης του 2008, ωστόσο εξαιτίας του επίμαχου νόμου έμεινα αδιόριστοι.
paraskhnio