Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΝΤΕΜΠΑΛΤΣΕΒΕ ΜΕ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Posted by : Mr. Blog | 28 Φεβ 2015 | Published in

ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ?
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΝΤΕΜΠΑΛΤΣΕΒΕ ΜΕ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Του Απόστολου Κόλκα

Έχω γράψει αρκετές φορές για την κρίση στην Ουκρανία και την εγκληματική στάσης της προηγούμενης κυβέρνησης που αναγνώρισε το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου ενάντια στα συμφέροντα της ιστορικής και αυτόχθονης Ελληνικής κοινότητας της Αζοφικής ( την Κριμαία-Ταυρίδα και τον εκεί Ελληνισμό που ο Πούτιν διασφάλισε με τις κινήσεις του) αλλά και ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο , το Δίκαιο των Λαών και τη Δημοκρατία .

Δυστυχώς παρά τα όσα έλεγε η τότε ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση , σήμερα που είναι κυβέρνηση δεν έχει κάνει και πολλά .

Ευτυχώς όμως ο Ελληνισμός της Ουκρανίας συμμετέχει στον αγώνα ενάντια στον φασισμό , πολεμάει για το δικαίωμα του στην αυτοδιάθεση και τη Δημοκρατία . Πιο πρόσφατο παράδειγμα ο νέος Δήμαρχος της ηρωικής πόλης Ντεμπάλτσεβε, την πόλη-ορόσημο της νίκης, όπου οι Πολιτοφύλακες των Λαϊκών Δημοκρατιών της Νέας Ρωσίας εγκλώβισαν χιλιάδες στρατιωτών της Χούντας του Κιέβου .

Η πόλη μετά από πολύμηνη κατοχή και άγριες μάχες που οδήγησαν σε χιλιάδες νεκρών στρατιωτών , απελευθερώθηκε .

Ο νέος Δήμαρχος που αναλαμβάνει να αποκαταστήσει τις αυτοδιοικητικές υποδομές και την ανοικοδόμηση της πόλης είναι ένας Έλληνας ομογενής, 6ης γενιάς που πολέμησε στις μάχες ως μέλος της Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ .

Ο Αλέξανδρος Αφέντικωφ , σε συνέντευξη τύπου στα ρωσικά κανάλια, επί τη αναλήψει των καθηκόντων του, δεν έκρυψε την ελληνική καταγωγή και καταβολές του. Την στρατιωτική στολή του, κοσμούσε το περιβραχιόνιο της ελληνικής σημαίας, από την οποία και άντλησε έμπνευση για τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ρωσόφωνης, σλαβικής γης του Ντονμπάς!

dimpenews.com