Πού οφείλεται η διακοπή των ψηφιακών ιδιωτικών και κρατικών καναλιών από το Κ.Ε. Κλεισούρας

Posted by : Mr. Blog | 1 Φεβ 2015 | Published in

Λόγω των δυσμένων καιρικών συνθηκών (έντονες βροχοπτώσει ακόμη και χιονόπτωσεις στα βουνά) που επικρατούν τις τελευταίες ώρες στη Δυτική Μακεδονία υπάρχουν προβλήματα με την ψηφιακή εκπομπή απο το Κ.Ε. Κλεισούρας.

Συγκεκριμένα υπάρχουν αναφορές (www.kozan.gr) ότι δεν εκπέμπουν τα Ιδιωτικά Κανάλια καθώς και τα κανάλια της ΝΕΡΙΤ (συχνότητες 26,32,44).

Το πρόβλημα δεν οφείλεται στον ΟΤΕ άλλα στη DIGEA.

Τα Ιδιωτικά κανάλια Εθνικής Εμβελείας καθώς και τα Κρατικά για να εκπέμψουν παίρνουν το σήμα από δορυφορικό πιάτο, (συγκεκριμένα από τον δορυφόρο Eutelsat 3.1 East) και μετά το εκπέμπουν επίγεια ψηφιακά.

Το πρόβλημα υπάρχει, διότι λήγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη βροχή ή ακόμη και χιονόπτωση) δεν μπορεί να γίνει σωστή και απρόσκοπτη λήψη του δορυφορικού σήματος.

Γενικότερα η δορυφορική λήψη είναι ευάλωτη σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι η DIGEA, έχει προφανώς τοποθετήσει μικρά δορυφορικά πιάτα στο Κέντρο Εκπομπής Κλεισούρας.

Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο τα δορυφορικά πιάτα να μην είναι σωστά ρυθμισμένα και με όποια μικρή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, να διακόπτεται η λήψη από το δορυφορικό πιάτο και να σταματά η επίγεια ψηφιακή αναμετάδοση τους.

Τα περιφερειακά κανάλια, δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα διότι, όπως έχουμε γράψει και παλαιοτέρα το σήμα των περιφερειακών καναλιών φτάνει στα Κέντρα Εκπομπής (Κλεισούρας, Μεταξάς κτλ) μέσω ασύρματων ζεύξεων της COSMOTE. Οι ασύρματες ζεύξεις δεν επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες .



digitaltvwestmacedonia.blogspot.gr