Konstantin Simonov: Ο Ομπάμα προσπαθεί να πείσει τους Ρώσους ότι είναι καιρός να καταλάβουν τις καλύτερες θέσεις στο νεκροταφείο.

Posted by : Mr. Blog | 21 Ιαν 2015 | Published in

Konstantin Simonov: Ο Ομπάμα προσπαθεί να πείσει τους Ρώσους ότι είναι καιρός να καταλάβουν τις καλύτερες θέσεις στο νεκροταφείο.
Στο μήνυμά του στο Κογκρέσο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι με τις προσπάθειες των ΗΠΑ, η οικονομία της Ρωσίας είναι "υπό κατάρρευση" και η χώρα είναι απομονωμένη. Για να σχολιάσουμε την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ συμφωνήσαμε σε μια συνέντευξη στην Pravda. Ru με τον επικεφαλής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πολιτικής Επιστήμης »του δημοσιονομικού Πανεπιστημίου που ανήκει στην κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας Konstantin Simonov.

«Αυτό επιβεβαιώνει την ιδέα ότι από πολλές απόψεις για την κατάσταση της ρωσικής οικονομίας και τα προβλήματα με το ρούβλι και η πτώση της τιμής του πετρελαίου, έγιναν ακριβώς λόγω εσκεμμένης πολιτικής των ΗΠΑ. Γιατί όταν μιλάμε γι αυτό που συμβαίνει τώρα στην οικονομία μας ότι δηλαδή οφείλεται σε ένα πολύ ισχυρό εξωτερικό παράγονται πολλοί από μας φιλελεύθεροι ουρλιάζουν ότι αυτό είναι μια άλλη ανοησία. Κατά τη γνώμη μου, η απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν σκόπιμα χρήματα από την προθεσμιακή αγορά πετρελαίου, αυτό έγινε για να τιμωρήσουν τη Ρωσία. Και τώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, λέει ξεκάθαρα ότι λόγω της πολιτικής των ΗΠΑ η ρωσική οικονομία βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση Δεν κρύβεται, να το αποκαλύπτει αυτό μπροστά από τους αναπληρωτές του. Το αναγνώρισε ο Ομπάμα -.. Είναι απλά ένας πολύ σημαντικός και πραγματικός λόγος, διότι δεν είναι μόνο οι κυρώσεις, είναι για και η πίεση που εξασκείται », - είπε ο Konstantin Simonov.

Ο εμπειρογνώμονας τόνισε ότι τώρα είναι απαραίτητο να εξετάσει με επαρκή τρόπο την αξιολόγηση του Ομπάμα, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής το μόνο σοβαρό πρόβλημα μας είναι η πτώση του ρουβλίου. " Σοβαρά προβλήματα πληθωρισμού, οι τιμές αυξάνονται, η αγοραστική δύναμη μειώνεται. Αλλά, συγγνώμη, όταν ακούω λέξεις όπως" κατάρρευση "," κατακερματιστεί », τότε τουλάχιστον προσλαμβάνω μια εικόνα των προσημειωμένων επιχειρήσεων, ανενεργών πετρελαιοπηγών, και οι άνθρωποι περιπλανώνται σαν ζόμπι στους δρόμους. Αλλά αυτές τις εικόνες τις είδαμε κάπου στην δεκαετία του 90-, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, αλλά τώρα η κατάσταση είναι, για να το θέσω ήπια, δεν είναι έτσι.

Πέρυσι η ανάπτυξη ήταν της τάξης του 1 τοις εκατό, λίγο, τίποτα από αυτά υποστηρίζουν, αλλά παρ όλα αυτά ήταν ανάπτυξη. Πώς μπορούμε να μιλάμε γι 'αυτή την οικονομία ότι είναι υπό κατάρρευση; Είναι περισσότερο από μια προσπάθεια να πείσει τον ρωσικό λαό ότι θα καταρρεύσει. Η ιδέα είναι η εξής: παιδιά, θα πεθάνετε αύριο, ό,τι και να κάνετε είναι άχρηστο, πηγαίνετε στο νεκροταφείο και να καταλάβετε τις καλύτερες θέσεις ».


Ο Konstantin Simonov είπε ότι σε αυτή την προσέγγιση, η ρωσική οικονομία πραγματικά καταρρέει. "Εάν δεν γίνει τίποτα, και σταματήσουμε να εργαζόμαστε , ακούγοντας τον Ομπάμα ή τον Kudrin, ένα χρόνο αργότερα, η χώρα θα είναι πραγματικά υπό κατάρρευση Η καλύτερη απάντηση στα λόγια του Ομπάμα -. Είναι να κοιτάξουμε γύρω μας για να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, και να συνειδητοποιήσουμε ακόμη ότι εναντίον μας πραγματικά επιδίδονται σε έναν οικονομικό πόλεμο" .

Όπως και σε προηγούμενες ομιλίες του, ο Ομπάμα δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να συνδυάζουν τη στρατιωτική δύναμη με την διπλωματία, την «σοφή χρήση βίας» και έδωσε «ένα χαρακτηριστικό-παράδειγμα." "Αυτό είναι αυτό που μας κάνει εξαιρετικούς», - δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, και ο ανταποκριτής της Pravda.Ru του ζήτησε να σχολιάσει τη δήλωση αυτή.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν πραγματικά αυτό το είδος της μεσσιανικής πολιτικής, οι ίδιοι θεωρούν τους εαυτούς τους καλύτερους από τις χώρες στις οποίες και υπαγορεύουν πάντα τη θέλησή τους για την ανθρωπότητα, και την επιβάλλουν. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ρωσία έχει ήδη τιμωρήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για αυτό, και η Ρωσία πρέπει να τιμωρηθεί για αυτό διότι αμφισβήτησε αυτόν τον Μεσσία. Ξεκίνησε ακόμη και από την Κριμαία, και με τη Συρία. Νομίζω ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία έχουν ήδη μια αντίδραση στη συριακή ιστορία. Ο καθένας έχει ξεχάσει, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μίλησαν ανοιχτά για το γεγονός ότι θα υπάρξει μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, και έδωσαν τη γνώμη τους στην διεθνή κοινότητα. Η Ρωσία σταμάτησε την ιστορία. Αυτό έγινε ένα προηγούμενο ", είπε ο Konstantin Simonov.

Ο εμπειρογνώμονας είπε στην συνέντευξη του με τον δημοσιογράφο της Pravda.Ru ότι η Ρωσία τιμωρήθηκε μόνο επειδή έκανε μια ερώτηση για την ατιμωρησία της πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών. "Οι ΗΠΑ μιλάνε για λογαριασμό όλης της ανθρωπότητας και κάνουν ό, τι θέλουν. Εμείς προσπαθούμε να το σταματήσουμε. Λένε ότι όλος ο κόσμος είναι εναντίον μας, αλλά εγώ δεν το βλέπω. Η Κίνα, για παράδειγμα,είναι μαζί μας. Επειδή κατανοεί ότι αν δεν υποστηρίξει την Ρωσία θα είναι η επόμενη που θα υποστεί την τιμωρία. Αν η Ρωσία θα αντέξει, νομίζω ότι η κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών θα έρθει στο τέλος της".


http://www.pravda.ru/