ΤΟ ΠΟΖΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΦΙΑΣΚΟ- ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΥΝΑΡΑΔΕΣ

Posted by : Mr. Blog | 23 Ιαν 2015 | Published in

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΖΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΠΟΖΑ!!!
Τα μάθατε? Σήμερα είναι Παρασκευή και αυτό συμβαίνει μετά τις ενέργειες της κας Αντωνίου! 

Ναι, αν δεν έκανε αγώνα και δεν έδινε μάχη τιτανοτεράστια η κα Αντωνίου, σήμερα δεν θα
είχαμε Παρασκευή. ..

Αμ το άλλο? Φέτος γιορτάσαμε Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά στις 25 Δεκεμβρίου και 1η Ιανουαρίου αντίστοιχα. Τι με κοιτάτε? Νομίζεται ότι έτσι απλά έγινε? Κούνια που σας κούναγε!!! Αν δεν έμπαινε στην πρώτη γραμμή πυρός το μεγάλο του Καστοριανού γένους ΠΟΖΕΡΙ (Προκύπτει από το pose δηλαδή παίρνω πόζα, σημαίνει στήνομαι, παίρνω πόζα ή pose as που σημαίνει προσποιούμαι) χαρά δεν θα βρίσκαμε ως Καστοριανοί...

Για αυτό έστειλε δελτία τύπου η γυναίκα και για το θέμα της απαλλαγής ΦΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΟΥΝΑΡΙΚΑ! 

Έλα όμως που όλα τα Ελληνικά sites γράφουνε ότι αυτό ΔΕΝ έγινε μόνο για τη γούνα αλλά για ΟΛΑ τα προιόντα που παράγει και εξάγει με το καθεστώς τελειοποίησης (επεξεργασίας -μεταποίησης)  η Ελλάδα! 

Και ΔΕΝ το έκανε αυτή (αυτή απλά το έμαθε) αλλά η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κα Κατερίνα Σαββαΐδου η οποία έβγαλε την απόφαση για ΟΛΟΥΣ τους παραγωγικούς φορείς της Ελλάδας που παράγουν προιόντα προς εξαγωγή (δείτε παρακάτω την απόφαση) οι οποίοι πίεσαν και αγωνίστηκαν (μαζί τους και οι γουνοποιοί ) για να πείσουν το υπουργείο να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση! Τι λέει η απόφαση:


Διαδικασία απαλλαγής από τον φόρο προστιθέμενης αξίας:
α. μη κοινοτικών εμπορευμάτων που τίθενται  σε καθεστώς τελειοποίησης προς  επανεξαγωγή  (ενεργητικής  τελειοποίησης)
β. μη κοινοτικών και εγχώριων εμπορευμάτων (πρώτων και βοηθητικών υλών) που τίθενται σε καθεστώς τελειοποίησης προς επανεξαγωγή

γ. εγχώριων εμπορευμάτων (πρώτων και βοηθητικών υλών) που τίθενται σε καθεστώς τελειοποίησης  (μεταποίησης) με σκοπό να αποτελέσουν αντικείμενο εξαγωγής ή παράδοσης σε άλλο Κράτος Μέλος της Ε.Ε.

Διαβάσατε πουθενά να αναφέρεται αποκλειστικά η γούνα?

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ? ΤΟ ΠΟΖΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΨΕ, ΕΜΑΘΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΣΤΡΩΣΕ ΚΩΛΟ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ, ΠΗΡΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΟΖΑ (ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2.5 ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕ ΣΤΟΥΣ ΓΟΥΝΑΡΑΔΕΣ:

«ΒΓΑΛΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΣΤΕ ΜΕ!ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑ! ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ! ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ! ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΡΑ ΣΤΟΝ ΝΑΤΣΟΥΛΗ! ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ! ΣΤΟ ΟΛΑΔΕΚΑ! ΟΧΙ ΟΧΙ! ΕΚΕΙ ΜΗΝ ΤΟ ΣΤΕΛΝΕΤΕ!»

ΕΝΩ...
Η ΣΑΒΒΑΙΔΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟ ΔΙΑΛΑΛΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΩΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ,,,, ΑΥΤΗ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ! Η ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΣΕ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΥΝΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΥΣ!

ΔΕΙΤΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ IN.GR ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ SITES ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κα Κατερίνα Σαββαΐδου, με σκοπό τη δημιουργία ευνοϊκότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος στους οικονομικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, και την ανάπτυξη του παραγωγικού ιστού της χώρας εξέδωσε απόφαση με την οποία καθιερώνονται νέες διαδικασίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, προβλέπεται:

• Διαδικασία απαλλαγής από το Φ.Π.Α. των εγχώριων εμπορευμάτων (πρώτων και βοηθητικών υλών) που τίθενται σε καθεστώς τελειοποίησης (μεταποίησης) με σκοπό να αποτελέσουν αυτά αντικείμενο εξαγωγής ή παράδοσης σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε.

Με την εν λόγω διαδικασία μπορούν να πραγματοποιούνται αποκτήσεις εγχωρίων προϊόντων εντός του καθεστώτος της τελειοποίησης προς επανεξαγωγή με απαλλαγή του Φ.Π.Α. υπό την προϋπόθεση διατήρησης του τελωνειακού καθεστώτος και την έκδοση του προβλεπόμενου τιμολογίου στο οποίο θα αναφέρεται , μεταξύ άλλων, ότι τα αγαθά έχουν τεθεί σε καθεστώς τελειοποίησης (μεταποίησης) .

• Διαδικασία απαλλαγής από το Φ.Π.Α. εμπορευμάτων τρίτων χωρών που τίθενται σε καθεστώς τελειοποίησης προς επανεξαγωγή (ενεργητικής τελειοποίησης).

Με τη συγκεκριμένη διαδικασία οι παροχές υπηρεσιών που πραγματοποιούνται εντός του καθεστώτος της τελειοποίησης προς επανεξαγωγή από υποκείμενα στο Φ.Π.Α. πρόσωπα, απαλλάσσονται του Φ.Π.Α. με τη διατήρηση του τελωνειακού καθεστώτος και την έκδοση του προβλεπόμενου τιμολογίου στο οποίο θα αναφέρεται , μεταξύ άλλων, ότι τα αγαθά έχουν τεθεί σε καθεστώς ενεργητικής τελειοποίησης.

• Διαδικασία μη κοινοτικών και εγχωρίων εμπορευμάτων (πρώτων και βοηθητικών υλών) που τίθενται σε καθεστώς τελειοποίησης προς επανεξαγωγή.

Για την υπαγωγή εγχώριων πρώτων και βοηθητικών υλών σε καθεστώς τελειοποίησης προς επανεξαγωγή απαιτείται η έκδοση άδειας από την αρμόδια Τελωνειακή Περιφέρεια.

Με την καθιέρωση των διαδικασιών αυτών εξαλείφεται το μειονέκτημα των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων έναντι των εισαγωγικών οι οποίες μέχρι σήμερα είχαν το πλεονέκτημα της θέσης των εμπορευμάτων στο τελωνειακό καθεστώς της τελειοποίησης με απαλλαγή καταβολής του Φ.Π.Α, καταλήγει η απόφαση.

Αν δεν είναι αυτό πολιτική απάτη με προσπάθεια εκδούλευσης, τότε τι είναι ?

Σε λίγο η υπέροχη ανάρτηση για την αρχιτεκτονική...