ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ....Δεν έχει σημασία αν είναι μικρό ή μεγάλο σημασία έχει να είναι ΜΠΡΟΣΤΑ!!!!!!

Posted by : Mr. Blog | 19 Ιαν 2015 | Published in

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αντιμετωπίζει βαθιά οικονομική κρίση, τέτοια που του στερεί τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στον κοινωνικό ρόλο και την ευχέρεια να μπορεί απερίφραστα να συνεχίζει το σημαντικό του έργο. 

Στις μικρές κοινωνίες σαν τη δική μας το σίγουρο είναι ότι το ποδόσφαιρο και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχουν ανάγκη από ανθρώπους που έχουν όραμα, μεράκι, όρεξη και προπαντός δυνατότητα να ανταποκριθούν στα κάθε μορφής νέα δεδομένα, οικονομικά και κοινωνικά. Ανθρώπους με ήθος, αρχές και θετική σκέψη πραγματικής 
προσφοράς στην τοπική ποδοσφαιρική κοινωνία με σκοπό όλες οι παρεμβάσεις που χρειάζονται, να γίνονται προς την πλευρά της ανάπτυξης, της στήριξης και της υποστήριξης.

Ζούμε σε μία μικρή επαρχιακή πόλη που έχει μία ομάδα με δυνατό brand name που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια διοικείται από ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν και την έχουν απαξιώσει στα μάτια του κόσμου, όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας αλλά στο πανελλήνιο. Για να σταματήσει αυτός ο βιασμός της ομάδας (δε θέλω να αναφερθώ σε ονόματα, γεγονότα, αποτελέσματα – όλοι τα γνωρίζουμε) πρέπει να γίνει ένα ηλεκτροσόκ για να ξεφύγει αυτή η ιστορική ομάδα από τις κάθε λογής οπισθοδρομικές νοοτροπίες που θέλουν να επιβάλουν ορισμένοι γιατί έτσι τους βολεύει.

Θα ήθελα να καταθέσω σκέψεις και προτάσεις σαν θεσμικό όργανο αλλά και σαν φίλαθλος τα τελευταία 40 χρόνια. Για μερικούς η ομάδα είναι μεροκάματο για κάποιους άλλους όμως είναι πρόκληση, πάθος, όραμα, περιπέτεια, κοινωνική προσφορά  και κυρίως σεβασμός στην ιστορία της. Και επειδή τα λόγια και οι υποσχέσεις μερικών είναι σαν τα κάλαντα (μας τα είπαν κι άλλοι!), φτάνει! Γιατί το σήμερα είναι ένα αύριο για το οποίο ανησυχούσαμε χτες.
Χωρίς να θέλω να κουράσω άλλο, προχωράω στις προτάσεις – σκέψεις μου που έχουνε και την υποστήριξη πολλών φίλων και μη. Επειδή τα τελευταία χρόνια έχει αναφερθεί και συζητηθεί πολλές φορές το σενάριο της συγχώνευσης με την ομάδα του ΚΑΣΤΟΡΑ νομίζω πως πλέον η ιδέα ωρίμασε και ήρθε η ώρα να γίνει με σωστές και στέρεες βάσεις, με όραμα, με άτομα αξιόπιστα και με αποδεδειγμένη πείρα και ικανότητα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Με το ΑΦΜ του ΚΑΣΤΟΡΑ, τα χρώματα της Καστοριάς (κίτρινο – κόκκινο) σε μια εβδομάδα από Νέα Καστοριά και πάλι ως «Καστοριά» θα επικρατήσει στη συνείδηση του κόσμου.

Στόχος πρέπει να είναι η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που θα επιτρέπει στα «δικά μας» παιδιά να αγωνίζονται κάτω από πολιτισμένες συνθήκες μέσα σε μία ομάδα που θα βγάζει υγεία με πλεονέκτημα το βαρύ όνομα. Μια ομάδα που κάθε ποδοσφαιριστής του τοπικού μας πρωταθλήματος θα ονειρεύεται να γίνει μέλος της με στόχο την ανάδειξή του μέσα από ένα σοβαρό υπόβαθρο.

ΣΚΟΠΟΙ – ΣΤΟΧΟΙ
Α) ΙΣΧΥΡΗ ΟΜΑΔΑ που θα ξανακερδίσει το σεβασμό όλων
Β) Δημιουργία τμημάτων υποδομής όλως των ηλικιών (σταδιακά θα απαρτίζουν την Α ομάδα)
Γ) Μέλη οικονομικά τακτοποιημένα, 120 το ελάχιστο με 100 ευρώ συνδρομή ετησίως.
Δ) Ανάπτυξη συνεργασίας με όλες τις τοπικές ομάδες.
Ε) Προβολή στην κοινωνία των οφελών του αθλητισμού και της ηθικής στη νεολαία.
Στ) Υπομονή και δουλειά για όσο διάστημα χρειαστεί με τα ίδια παιδιά και με το πολύ δυο με τρις αλλαγές το χρόνο στο ρόστερ.

Με βασικό άξονα τα παραπάνω αλλά και με ανοιχτό διάλογο μπορούμε να πετύχουμε αυτό το εγχείρημα, προυπόθεση όμως του οποίου είναι να βρεθούν έξι άτομα τα οποία να είναι κοινωνικά καταξιωμένα, να μπορούνε να εμπνεύσουν τον κόσμο , να μεταλαμπαδεύσουν τις ιδέες τους και να φέρουν σε πέρας το έργο που θα αναλάβουν. 

Επειδή οι οικονομικές συνθήκες και η κρίση της ελληνικής κοινωνίας καθιστούν δύσκολη τη λειτουργία των ερασιτεχνικών σωματείων και επειδή κανείς μόνος του δε μπορεί να σηκώσει τέτοιο βάρος, αυτοί οι έξι θα έχουν την υποχρέωση, μέσα από καταστατικές διαδικασίες που θα διαμορφώσουμε, να συμβάλουν με ένα πόσο της τάξης των 1000 ευρώ ετησίως καθώς επίσης και του εφικτού στόχου της ένταξης 20 νέων μελών έκαστος.

Υπάρχουν και άλλες σκέψεις και άλλες ιδέες που θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και την ομάδα στο ρόλο που πρέπει να έχει στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία σαν πολιτιστικό γεγονός αντάξιο της ιστορίας του. Με τον κόσμο να βλέπει ότι κάτι προχωράει προς τη σωστή κατεύθυνση μπορούμε να απευθυνθούμε στις τοπικές επιχειρήσεις με διάφορους τρόπους ανταποδοτικής χορηγίας και δραστηριοτήτων μέσα από τις οποίες θα υπάρχουν έσοδα και όλος ο σχεδιασμός θα γίνεται με βήματα προόδου.

ΜΕ ΤΙΜΗ


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ