Απάντηση της Χ.Α. στην ανοικτή επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς.

Posted by : Mr. Blog | 23 Ιαν 2015 | Published in

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της χώρας, την έξοδο μας από την ύφεση και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Το πλήρες πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής μπορείτε να το βρείτε εδώ:

http://www.xryshaygh.com/ekloges/yliko

Κεντρικός άξονας του προγράμματος μας είναι η ανάκαμψη της Εθνικής Παραγωγής, η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, η διαγραφή χρεών επαγγελματιών και αγροτών με κοινωνικά κριτήρια και ένα δίκαιο και πιο απλό Φορολογικό Σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα και απαντώντας σε ερωτήματα σας για ζητήματα που αφορούν την Καστοριά και την ευρύτερη Δυτική Μακεδονία, οι θέσεις και οι δεσμεύσεις της Χρυσής Αυγής είναι οι παρακάτω:
  • Ο μόνος τρόπος για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η ρευστότητα. Σαφέστατα θα πρέπει οι τράπεζες να ρίξουν ζεστό χρήμα στην αγορά, άλλωστε για αυτό χρηματοδοτήθηκαν αδρά και με τρομακτικές θυσίες του Ελληνικού λαού. Ένα μείζον θέμα είναι η λαίλαπα των «κόκκινων» δανείων από επαγγελματίες και αγρότες τα οποία πρέπει να διαγραφούν (με κοινωνικά κριτήρια) και να μην ανακυκλώνονται ως επισφάλειες στις τράπεζες. Η συντριπτική πλειοψηφία των κόκκινων δανείων δημιουργήθηκαν λόγω της κρίσης και είναι αδύνατον πλέον να εισπραχθούν. Η διαγραφή των χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα του τοπίου. Το σύστημα του Τειρεσία πρέπει σαφέστατα να ξεκαθαρίσει, όχι χωρίς συνέπειες για τους κακοπληρωτές αλλά με χαλαρότερα κριτήρια. Άμεση προτεραιότητα στην παραπάνω διαδικασία πρέπει να έχουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και να αποτραπεί η εκμετάλλευση της από μεγάλους οφειλέτες οι οποίοι πήραν τα «θαλασσοδάνεια».
  • Για το ΕΣΠΑ και τα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, προτεραιότητα και πάλι θα δοθεί στους μικρομεσαίους, την ραχοκοκαλιά της Εθνικής Οικονομίας. Διευκόλυνση στην πρόσβαση και την διεκπεραίωση της διαδικασίας.
  • Κίνητρα στους αγρότες και στους νέους αγρότες έτσι ώστε να μην μείνει άσπαρτη ούτε σπιθαμή Ελληνικής Γης. Προτεραιότητα στα Ελληνικά προϊόντα, ακόμη κι αν χρειαστεί να αναθεωρήσουμε το καθεστώς δασμολόγησης των εισαγόμενων προϊόντων από τρίτες χώρες. Προστασία στα δικά μας αγαθά.
  • Επιτέλους πρέπει να μπει και ένα ανάχωμα στην εκνευριστική γραφειοκρατία που διέπει το κράτος. Η καθολική εφαρμογή ηλεκτρονικών διαδικασιών και κατάργηση πολλών άχρηστων εργασιών πρέπει να εφαρμοστεί το συντομότερο. Η εξοργιστική πρακτική να πρέπει ο πολίτης ή οι υπάλληλοι να γράφουν ατελείωτες αιτήσεις με το χέρι ενώ οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές… σκονίζονται και είναι διακοσμητικά στοιχεία στα γραφεία, θα λάβει τέλος.
  • Το μέγα πρόβλημα της ανεργίας, αν δεν θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, θα λυθεί μόνο με τη δημιουργία θέσεων εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα, με την αρωγή του κράτους. Το μοντέλο που υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή είναι ο συνδυασμός της Εθνικής Παραγωγής (θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, ελαφριά βιομηχανία) και της εξόρυξης του ορυκτού πλούτου της πατρίδας μας. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο επίσημο πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής παραπάνω.
  • Για την γουνοποιία και το γουνεμπόριο, η θέση μας είναι ότι καταρχάς πρέπει η Ελληνική Κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, να δημιουργήσει ειδικούς εμπορικούς δεσμούς με τη Ρωσία, κίνηση η οποία φυσικά θα περιλαμβάνει και τα Ελληνικά Αγροτικά Προϊόντα, τα οποία είναι εξαιρετικά ποιοτικά και δημοφιλή στην Ρωσική αγορά. Στη συνέχεια θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες βρέθηκαν σε δυσμενή θέση τα τελευταία χρόνια. Κίνητρα και διευκολύνσεις για τη δημιουργία μονάδων εκτροφής γουνοφόρων ζώων, επίσης συμβάλουν στην προσπάθεια ανάκαμψης της γούνας. Σε γενικές γραμμές, η θέση της Χρυσής Αυγής είναι ότι η γούνα, η οποία επιχειρεί σε μια παγκόσμια αγορά, πρέπει να «ελευθερωθεί» από τα δεσμά του κράτους, το οποίο όμως οφείλει να δημιουργήσει το πλαίσιο αυτό που θα προστατεύει την παραγωγή στη Δυτική Μακεδονία και θα δώσει κίνητρα στους μικρομεσαίους. Σας επισυνάπτουμε τις θέσεις μας για τη γουνοποιία.
  • Η Χρυσή Αυγή έχει συγκεκριμένες θέσεις για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, τον εκσυγχρονισμό τους και τη νόμιμη λειτουργία τους. Στις Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου 2014, ο συνδυασμός «Ελληνική Αυγή για την Δυτική Μακεδονία» κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση την οποία σας επισυνάπτουμε.
  • Η Χρυσή Αυγή έχει καταθέσει από το καλοκαίρι του 2012, περισσότερες από 60 επερωτήσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για θέματα της Καστοριάς. Πολλές από αυτές αφορούσαν καθημερινά προβλήματα των επαγγελματιών, τις οποίες σας επισυνάπτουμε.

Το πρόγραμμα της «Ελληνικής Αυγής για τη Δυτική Μακεδονία», μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-plhres-programma-kai-oi-theseis-ths-ellhnikhs-aughs-gia-thn-dutikh-maked

Ερώτηση για τη μείωση των τουριστικών κρατήσεων από Ρωσία:
http://www.xryshaygh.com/koinovoulio/view/erwthsh-gia-thn-dramatikh-meiwsh-twn-touristikwn-krathsewn-apo-rwsia

Ερώτηση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς:
http://www.xryshaygh.com/koinovoulio/view/erwthsh-gia-tous-dhmotikous-brefonhpiakous-stathmous-ths-kastorias-pou-apei

Ερώτηση για τη λίμνη της Καστοριάς:
http://www.xryshaygh.com/koinovoulio/view/erwthsh-gia-to-tojiko-futoplagkton-pou-pnigei-thn-limnh-ths-kastorias

Ερώτηση για τις χρεώσεις του ΟΑΕΕ στην Καστοριά:
http://www.xryshaygh.com/koinovoulio/view/erwthsh-gia-tis-paraloges-chrewseis-se-asfalismenous-tou-oaee-apo-lathos-pr

Ερώτηση για την Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Καστοριάς:
http://www.xryshaygh.com/koinovoulio/view/erwthsh-gia-thn-paidiatrikh-klinikh-ths-kastorias-pou-stelechwnetai-apo-mon

Ερώτηση για τη σήραγγα Κλεισούρας:
http://www.xryshaygh.com/koinovoulio/view/erwthsh-gia-thn-egkataleipsh-ths-dianoijhs-shraggas-kleisouras-kastorias

Ερώτηση για τους απλήρωτους κτηνοτρόφους της Καστοριάς:
http://www.xryshaygh.com/koinovoulio/view/erwthsh-gia-tous-aplhrwtous-kthnotrofous-ths-kastorias

Ερώτηση για την μεταφορά τμημάτων του ΤΕΙ Καστοριάς:
http://www.xryshaygh.com/koinovoulio/view/erwthsh-schetika-me-th-metafora-tou-tmhmatos-diethnous-emporiou-tou-t.e.i

Ερώτηση για τους εργαζόμενους στο φράγμα Νεστορίου:
http://www.xryshaygh.com/koinovoulio/view/erwthsh-gia-tous-aplhrwtous-ergazomenous-sto-ergo-tou-fragmatos-nestoriou-k

Ερώτηση για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ:
http://www.xryshaygh.com/koinovoulio/view/erwthsh-gia-th-dieleush-tou-agwgou-fusikou-aeriou-apo-to-nomo-kastorias

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση,


Τούφας Στέργιος
Υπεύθυνος Π.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

Υποψήφιος Βουλευτής ν. Καστοριάς