ΟΙΚΤΡΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Posted by : Mr. Blog | 9 Ιαν 2015 | Published in

Όχι, τελικά δεν ήταν καθόλου αστείο.Διαβάστε ΕΔΩ. Ήταν η σκληρή πραγματικότητα. Η επιτροπή που αποφασίζει τα ψηφοδέλτια της Δυτικής Μακεδονίας -καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Κοζανίτης κ.Παυλίδης - κρατήστε αυτό το όνομα για το μέλλον, -  (πάντα η Κοζάνη πετύχαινε να παίζει το ρόλο του επιβήτορα στην Καστοριά) ξεφτίλισε ολόκληρη Ν.Ε. του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΝΚΛΑΒΙΟΥ
Απέστειλε πρώτα την πρώτη απόφαση που πετούσε έξω από το ψηφοδέλτιο τον πρώτο σε
ψήφους υποψήφιο στις περιφερειακές εκλογές Γρηγόρη Στεφάνου που δήλωνε εξ αρχής θερμό ενδιαφέρον για τον πολιτικό στίβο, και στη θέση του έβαλε μια υποψήφια που ενώ δοκιμάστηκε, απέτυχε σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και στη συνέχεια αποσύρθηκε από τα κοινά σαν να την είχαν απαγάγει. Και το πιο αστείο? Η ίδια η κα Ξ.Μουράτη δήλωνε με την αφέλεια ενός αδιάφορου τσάτσου σε συγκέντρωση της Ν.Ε Καστοριάς: ¨Εγώ δεν ήθελα να θέσω υποψηφιότητα, κάποιοι σύντροφοι μου το πρότειναν και η οικογένεια μου!¨

ΑΥΤΟΣ,  ΑΥΤΗ,  Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ
Αυτή η κυρία λοιπόν σαγήνεψε (πολιτικά πάντα) τον υπεύθυνο Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Παυλίδη εκ Κοζάνης ορμώμενο  και μαζί του και μερικούς άλλους, και έτσι τα παιχνίδια του νεοφώτιστου εκλογομάγειρα που λόγω τρελών συγκυριών βρέθηκε στα σαλόνια της πολιτικής που ξορκίζει λόγω ...ιδεολογίας, έπιασαν τόπο. Ο μαθητευόμενος μάγος ακολούθησε πιστά δοκιμασμένα ξόρκια και συνταγές του μέντορα - προτύπου του. 


Ο ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ
Βέβαια όπως είπαμε όλα αυτά θα είχαν νόημα αν υφίσταντο και σήμερα, οι συγκυρίες του παρελθόντος (βλ. προηγούμενες εκλογές) . 
Δεν υφίστανται όμως...Ο κατά συγκυρία μέντορας και πολιτικός χορηγός ψήφων έχει δικό του κίνημα πια....Δεν του περισσεύει ούτε μια ψήφος. Και έτσι όση δυναμική και να χει ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόλοιπη Ελλάδα, η Καστοριά μετά τις ιλαροτραγικές εξελίξεις που τελειώνουν άδοξα την εποχή της αθωότητας, (πέσαν μάσκες όχι αστεία) μπορεί να αποδειχθεί για ακόμη μια φορά σκληρή γκόμενα που ρίχνει πικρές χυλόπιτες. Σε αυτό βέβαια θα έχουν βάλει όλοι το χεράκι τους. Και αυτοί που ανακάτεψαν το μαγικό δηλητήριο στο καζάνι του νεοφώτιστου μαγίστρου ο οποίος έχει γλυκαθεί από την πουτάνα την εξουσία που επιπόλαια και υποκριτικά ξορκίζει με ιδεολογικά φιακιλίκια, αλλά και αυτοί που προσέθεταν τα απαραίτητα για την επιτυχή δράση του φαρμακερού φίλτρου,  συμπληρωματικά κροκοδείλια δάκρυα μέσα στο μείγμα.Καθοριστικό και αποτελεσματικό Marketing mix θα το έλεγε κάποιος ειδικός στην επικοινωνία αν μιλούσαμε για προϊόν και όχι για πολιτική, που βόλευε τους πάντες εκτός τον ΣΥΡΙΖΑ γενικά, την Καστοριά και την κοινωνία της...

Αποτέλεσμα, ο ...παρά φύσιν διασυρμός της πλειοψηφίας των μελών της Ν.Ε. Καστοριάς από ένα αποπροσανατολισμένο κονκλάβιο που δεν καταλαβαίνει την τύφλα του για το τι συμβαίνει στην Καστοριά και το τι μπορεί να προκαλέσει αυτή η μεθοδευμένη απόφαση στο 2εδρικό νομό που με πολύ κόπο και τύχη προσέφερε τη μία από τις δυο έδρες του στον ΣΥΡΙΖΑ κατά τις προηγούμενη εκλογική διαδικασία.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΑΥΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ Η ΓΟΥΝΑ?
Ο Διαμαντόπουλος έσπευσε να διασκεδάσει τις δηλώσεις Τσίπρα στην Κοζάνη για στήριξη του κλάδου της γουνοποιίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας έδωσε να καταλάβουμε σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ότι ο πρόεδρος δεν εννοούσε ακριβώς αυτό που καταλάβαμε. Αυτό που ισχύει είναι ότι τα λεγόμενα για στήριξη στη γούνα είναι απλές προτάσεις - εισηγήσεις που μπορεί αύριο να γυρίσουν άνετα σε μια ωραιότατη anti fur πολιτική και η προφητεία των Ρώσων για ...Ντιτροποίηση (εκ του Ντιτρόιτ- πόλη φάντασμα) να γίνει πραγματικότητα με τις ευχές μιας νέας κυβέρνησης ενός κόμματος που άλλα λέει, άλλα εννοεί και άλλα κάνει.

Τι εμποδίζει ένα μελλοντικό κονκλάβιο "πιασμένο" και πάλι από αυτούς που αδίστακτα "δίνουν" στεγνά Ν.Ε.,  Γούνα και Καστοριά στους υποκριτές δήθεν οικολόγους της Εκάλης να αποφασίσει το τέλος της γούνας στην Ελλάδα? Ήδη η Ν.Ε. καταϊδρωμένη και με την ψυχή στην κωλότσεπη ίσα που κατάφερε αγκομαχώντας συρόμενη σε μια τραγική διαδικασία να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας,  να σώσει την παρτίδα προεκλογικά με χίλια ζόρια, ασχολούμενη με τον κάθε Δημητρακόπουλο την ώρα που οι Καστοριανοί έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα στα οποία θα έπρεπε και να επικεντρωθούν και να ξοδέψουν ενέργεια, χρόνο και φαιά ουσία.

Τι εμποδίζει άραγε μια τυχάρπαστη και ελλιπώς ενημερωμένη (ακούσια ή εκούσια) μελλοντική επιτροπή να λειτουργήσει κατά του κλάδου της γούνας πηγαίνοντας κόντρα στην τοπική κοινωνία αδιαφορώντας για τις ενστάσεις και τις αγωνιώδεις πλειοψηφικές εισηγήσεις του κομματικού οργάνου που εκφράζει αυτή την κοινωνία δηλαδή την τοπική Ν.Ε.? 

Για την απόφαση που πετούσε εκτός τον Στεφάνου, η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς αποφάσισε και απέστειλε ένσταση στα κεντρικά με πλειοψηφία 10 υπέρ έναντι 4 κατά. 
Που πήγε η δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας και της εστίασης στη βάση και τις τοπικές κοινωνίες? Που είναι η περιβόητη δημοκρατία των μελών? Μα φυσικά στον κάλαθο των αχρήστων. Αυτό λοιπόν σηματοδότησε για την Καστοριά το τέλος της εποχής της αθωότητας για τον ΣΥΡΙΖΑ με τις ανατρεπτικές προθέσεις και υποσχέσεις.

Κατάλαβε ο αναγνώστης? Όπως τώρα γράψανε στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις κραυγές του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ έτσι και στο μέλλον για τη γούνα ή για οτιδήποτε άλλο προσπαθήσει να αιτηθεί η Ν.Ε μπορεί άνετα και χωρίς αναισθητικό να διακορευτεί και πάλι το κομματικό τοπικό όργανο,  η αρχή της τοπικής αντιπροσώπευσης και αποκεντρωμένης φιλοσοφίας.

 Οι καρεκλοκένταυροι θα αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς. Ξεφεύγει δηλαδή το θέμα από τα όρια της προεκλογικής ανθρωποφαγίας και του χλευασμού της αξιοκρατίας εκ μέρους του γνωστού κύκλου που ενώ χρωστάει την ύπαρξή του στην Καστοριά, ασχολείται με κάθε τι άλλο εκτός από τα θέματα αυτής και μάλιστα δεν αρκείται σε αυτό αλλά προχωρεί και σε πολεμικές δράσεις υπόγειες και εμφανείς ενάντια στον κλάδο που ζει την Καστοριά πάππου προς πάππου.
 Ξεφεύγει από το Βυζάντιο που έχουν δημιουργήσει οι συνιστώσες της υποκρισίας και του φαρισαϊσμού  που πριν τις προηγούμενες εκλογές υπόσχονταν βουλευτή που θα πήγαινε στη βουλή με ποδήλατο αλλά στην συνέχεια έδωσε μόνιμα το σχήμα του κώλου του αναρχικού πολυτελείας  στο κάθισμα της βουλευτικής λίμο. Ο Διαμαντόπουλος δεν ξαναβγαίνει βουλευτής και το ξέρουν και οι πέτρες. Το θέμα είναι άλλο. Το θέμα είναι που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ με την τακτική του φτυσίματος της τοπικής κοινωνίας. Και μην ακούσω χαζά περί γενικών συνελεύσεων όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, για ανάλογα θέματα γιατί τότε το αστείο παραχοντραίνει. Αν είναι έτσι εγώ λέω να αποφασίζει για όλα τα θέματα το σύνολο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Ή μάλλον όλων των κατοίκων του νομού, γιατί όχι , μια φουτουριστική εκκλησία του δήμου.Δημοψήφισμα στην Καστοριά για κάθε θέμα.  Καλύτερα δεν είναι έτσι? 

Ας σοβαρευτούμε λίγο. Η Ν.Ε. υπάρχει για αυτό τον λόγο. Για να εκπροσωπεί επάξια τη φωνή του τόπου στο κόμμα και τη φωνή του τοπικού κόμματος στον υδροκέφαλο Αθηναϊκό, μητροπολιτικό μηχανισμό . Αν ακυρώνεται κάθε φορά που δεν συμφέρουν σε μερικούς οι αποφάσεις της, τότε αυτό δεν λέγεται δημοκρατία λέγεται παιδικό παιχνίδι με σκοπιμότητες μεγάλων και μπορεί άνετα να έχει τον κωδικό "με λένε ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω"...


Αυτό είναι το θέμα που προέκυψε. Και όχι μόνο ο Χ βουλευτής. Ένα θέμα - φόβος που εκφράζεται ανατριχιαστικά με έναν πασίγνωστο στίχο του Αντρέα Πανταζή που μελοποίησε ο Γιάννης Ζουγανέλης και τραγούδησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου: 

"Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα"...
(Αφού εμένα με ταΐζουν κουτόχορτο σε σοκολάτα Παυλίδη)  

Τα λέμε...