Επίσκεψη του Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν, Rahman Mustafayev στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Posted by : Mr. Blog | 20 Νοε 2014 | Published in



Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς βρέθηκε χθες, ο πρέσβης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, Rahman Mustafayev,  στο πλαίσιο   προγραμματισμένης  επίσκεψής  του σε ολόκληρη την  Δυτική Μακεδονία. Κατά την παραμονή του ο Πρέσβης πραγματοποίησε σειρά επαφών τόσο με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη
Αδαμόπουλου όσο και με τους Δημάρχους της περιοχής,  προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν  τη διέλευση του Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου  ( HYPERLINK "http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0CEkQFjAG&url=http%3A%2F%2Fwww.tap-ag.com%2F&ei=QpA_VNXNHdHvaOCdgagF&usg=AFQjCNECAjJaIjMXx3FSOESf0KytLDLk2Q&bvm=bv.77648437,d.d2s" Trans Adriatic Pipeline). Στη συνάντηση μετείχαν επίσης  η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Αμαλία Κούσκουρα, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς Ανέστης Αγγελής και Γεώργιος Παπαδόπουλος,  ο Δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος, εκ μέρους του Δήμου Άργους Ορεστικού ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλέξανδρος Καράτζιος,  Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, αρχικά,  υποδέχτηκε και καλωσόρισε τον Πρέσβη στην περιοχή μας. Ακολούθησε συζήτηση για  τα οφέλη  της  διέλευσης του αγωγού καθώς και τη δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας και σύσφιξης σχέσεων των δυο χωρών και σε άλλους τομείς.

  «Πρόκειται για έναν αγωγό τo οποίο θα επιφέρει πολλαπλά εμπορικά και οικονομικά  οφέλη για την περιοχή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Mustafayev, ενώ εξέφρασε τη βούληση του να δοθούν λύσεις σε ενδεχόμενα θέματα που θα προκύψουν.

 «Έργο  υψίστης εθνικής και στρατηγικής σημασίας», το χαρακτήρισε από την πλευρά του ο κ. Αδαμόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα την  μεγάλη ανάγκη  αξιοποίησης του προς την κατεύθυνση της  θέρμανσης, με παροχές κατά μήκος του αγωγού που θα επιτρέπουν την μελλοντική χρήση του φυσικού αερίου. Επισήμανε δε την ανάγκη στήριξης της τοπικής οικονομίας με την απασχόληση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού προσωπικού, εργατικού και τεχνικού, στην κατασκευή του έργου. 

Ακολούθησε ξενάγηση του Πρέσβη στο σπήλαιο του Δράκου και επίσκεψη στη Γεωργική Εταιρεία Οπωροκηπευτικών Καστοριάς – ΓΕΟΚ,  στη Φωτεινή Καστοριάς.

Η συνάντηση έκλεισε με  τον Πρέσβη να απευθύνει  πρόσκληση στον κ. Αδαμόπουλο  να επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν.