Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) του Δήμου Καστοριάς

Posted by : Mr. Blog | 26 Νοε 2014 | Published in

Φέτος για πρώτη φορά θα λειτουργήσει στο Δήμο Συντονιστικό Κέντρο επί 24ώρου βάσεως
Η πρόληψη των εκτάκτων καιρικών φαινομένων (πλημμυρών-χιονοπτώσεων-παγετού) και η όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπισή τους, μέσα από τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και τον κοινό προγραμματισμό, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Καστοριάς, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις 25/11/2014 και ώρα 11:00π.μ., στο Δημαρχείο Καστοριάς, υπό την προεδρία του Δημάρχου Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν τα μέλη του ΣΤΟ Δήμου Καστοριάς που αποτελείται από τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς, της Αστυνομικής Δ/νσης Καστοριάς, του 15ου Πεζικού, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου μας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, ο εκπρόσωπος του ΚΤΕΛ Καστοριάς, και εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών Καστοριάς.

Ο Δήμαρχος, επικέντρωσε την τοποθέτησή του στην πρόληψη, στο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που αφορούν τη χειμερινή περίοδο και ευχήθηκε για έναν ήπιο χειμώνα. Επίσης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι για τον αποχιονισμό 2014-2015 είναι υπεύθυνοι οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι για κάθε Δ.Ε. και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι .

Επίσης τονίστηκε ότι ο Δήμος έχει προβεί στην προμήθεια αλατιού, ενός πολυμηχανήματος αποχιονισμού, έχει συνάψει συμβάσεις με τους εργολάβους και φέτος για πρώτη φορά θα λειτουργήσει στο Δήμο Συντονιστικό κέντρο επί 24ώρου βάσεως.

Τέλος δεσμεύθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από τον Δήμο Καστοριάς.

Από όλους εκφράστηκε η βούληση για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και τον συντονισμό όλων των δυνάμεων και των φορέων, ενώ δεσμεύτηκαν, εν όψει της χειμερινής περιόδου να δώσουν την απαραίτητη προσοχή ώστε να αποφευχθούν λάθη και παραλήψεις.