ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Posted by : Mr. Blog | 22 Νοε 2014 | Published in

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
10:00 πμ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι   γουνεργάτες,
Καμία υποταγή στις αξιώσεις των εργοδοτών, στα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ. Στόχο έχουν να μας γονατίσουν ώστε την περίοδο της ανάπτυξης να διασφαλίσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτό
είναι το περιεχόμενο της ανάπτυξης τους.
Ρεαλιστικό για τους «σωτήρες» μας και για τις αντοχές της οικονομίας όπως μας λένε είναι να βιώνουμε εμείς την ανεργία, την εξαθλίωση και την μόνιμη ανασφάλεια. Συναίνεση ζητάνε για να φτάσουμε εμείς στον πάτο, να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα. Να ζούμε στα όρια της πείνας και με την κοροϊδία ότι τα συμφέροντα μας ταυτίζονται με αυτά των εκμεταλλευτών μας, με την αυταπάτη ότι κάτι θα αλλάξει από τα πάνω.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
► Την υπογραφή των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με βάση τις συμβάσεις του 2009.

►  Δίνουμε τη μάχη για την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ με επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ως βάση για αυξήσεις. Για κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απωλειών και πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
Καμία νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα – ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.
► Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600€. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Να σταματήσεις το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
► Να σταματήσει κάθε συζήτηση για χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας και περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Όλοι στη μάχη για την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας. Με πίστη στο δίκιο και τη δύναμη της τάξης μας.
Να αποτρέψουμε τα χειρότερα, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών των τελευταίων ετών, να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ