Παρουσιάσεις του «Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με θέμα: «THE EXCELLENCE OF FUR» (εικόνες)

Posted by : Mr. Blog | 30 Οκτ 2014 | Published in


Παρουσιάσεις του «Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με θέμα: «THE EXCELLENCE OF FUR» (εικόνες)
Ιδιαίτερα επιτυχημένες και ‘πέραν των προσδοκιών’ των συμμετεχόντων ήταν οι δύο ενημερωτικές παρουσιάσεις για τη γούνα “The Excellence of Fur”, που οργανώθηκαν από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών στα πλαίσια του διαγωνισμού Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών που πραγματοποιεί κάθε χρόνο με τη χορηγία του δημοπρατηρίου της NAFA.  Οι παρουσιάσεις, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 50 νέοι σχεδιαστές που φοιτούν
σε σχολές μόδας και σχεδίου της Ελλάδος καθώς και καθηγητές τους, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 στο ξενοδοχείο MEDITERRANEAN PALACE στη Θες/νικη και την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 στο ξενοδοχείο Golden Age στην Αθήνα.

Σκοπός των παρουσιάσεων ήταν να ενημερωθούν οι νέοι σχεδιαστές για τον δυναμικό, καθαρά εξαγωγικό και εξωστρεφή κλάδο της γούνας  και να γνωρίσουν από κοντά το μοναδικό υλικό της γούνας, τις ποικίλες δυνατότητες και εφαρμογές του, προκειμένου να συμμετέχουν πιο αποτελεσματικά στον διαγωνισμό, ο οποίος στοχεύει στην ανάδειξη νέων ταλέντων στο χώρο του σχεδιασμού προϊόντων γούνας στην Ελλάδα.  

Η εκπρόσωπος του ΣΕΓ κ. Ζούρλα αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας και τις δραστηριότητες του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών, εστιάζοντας στις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας FUR EXCELLENCE IN ATHENS’ και αφορούν τους σχεδιαστές, ενώ παρείχε στους συμμετέχοντες διευκρινίσεις σχετικά με τον διαγωνισμό.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον εκπρόσωπο της NAFA, αντιπρόεδρο πωλήσεων κ. Πούλιο,  στη σημαντική θέση που κατέχουν οι ελληνικές γουνοποιητικές επιχειρήσεις στο χώρο διεθνώς.  Παρουσιάζοντας τις δράσεις προώθησης του οργανισμού της NAFA και τις ειδικές εκδηλώσεις μόδας που διοργανώνει στις αγορές ενδιαφέροντος διεθνώς, έγινε πλήρως κατανοητή  η σχέση του κλάδου γούνας με τη μόδα και οι προοπτικές που προσφέρει ο κλάδος στους νέους σχεδιαστές.

Την παράσταση ‘έκλεψε’ άλλη μια φορά ο συνεργάτης του ΣΕΓ, καθηγητής του Royal College of Art-London και καλλιτεχνικός διευθυντής του studio NAFA στο Τορόντο κ. Βασίλης Καρδάσης ο οποίος παρουσίασε το υλικό και τις δυνατότητες της γούνας με τον δικό του μοναδικό τρόπο.  Χρησιμοποιώντας δείγματα διαφόρων ειδικών τεχνικών συρραφής της γούνας που έχουν δημιουργηθεί με την καθοδήγηση του στο studio NAFA προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να μελετήσουν τα υλικά αυτά από κοντά και να δημιουργήσουν με πάθος και φαντασία τα σχέδια τους.

Οι συμμετέχοντες, καθηγητές και νέοι σχεδιαστές που φοιτούν σε σχολές σχεδίου - πατρόν της Ελλάδος, δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους δηλώνοντας «Ήταν καταπληκτικά!  Ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δώσατε να γνωρίσουμε από κοντά τόσα πράγματα για τη γούνα». Εμπλουτισμένοι με νέες εμπειρίες ξεκινούν τα σχέδια τους για το διαγωνισμό προκειμένου να διεκδικήσουν μια από τις τρεις πρώτες θέσεις που θα τους εξασφαλίσει  τη συμμετοχή στο μιας εβδομάδας σεμινάριο στο Τορόντο με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τον μέγα χορηγό της έκθεσης και του διαγωνισμού, το δημοπρατήριο της NAFA.

Ο Διαγωνισμός Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών, ο οποίος λήγει στις 8 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας ‘FUR EXCELLENCE IN ATHENS’ η οποία φέτος λαμβάνει χώρα από τις 24 μέχρι 27 Μαρτίου 2015.


Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου