Εμπεδότιμος: Ο «μυστικός blogger» που προέβλεψε τα πάντα για την Αμφίπολη, τώρα λέει «Αλέξανδρος»

Posted by : Mr. Blog | 20 Οκτ 2014 | Published in

Εμπεδότιμος: Ο «μυστικός blogger» που προέβλεψε τα πάντα για την Αμφίπολη, τώρα λέει «Αλέξανδρος»
Είναι ένα πρόσωπο που κανείς μας δεν έχει δει. Δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά του, αποκαλύπτει όμως στοιχεία για την ανασκαφή στον τάφο της Αμφίπολης. Στοιχεία ωστόσο που προηγούνται των ανασκαφικών ευρημάτων και στο τέλος επιβεβαιώνονται...

Η ανασκαφή στον τάφο της Αμφίπολης έχει κάνει ολόκληρη την Ελλάδα να «αρχαιολογεί». Και δικαίως. Η αγωνία χτυπά «κόκκινο» με κάθε νέα αποκάλυψη και όλοι αναμένουμε με αγωνία την αποκάλυψη του «νεκρού» ο οποίος όπως όλα δείχνουν είναι πολύ σημαντικό πρόσωπο. Ωστόσο μέσα σε αυτούς που «αρχαιλογούν» είναι και ο Εμπεδότιμος ο οποίος έχει προβλέψει κάθε εξέλιξη της ανασκαφής και τώρα λέει... «Αλέξανδρος».

Φήμες λένε πως είναι έγκριτος αρχαιολόγος, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι μέλος της ανασκαφικής ομάδας και για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά του. Όπως και να έχει όμως το ιστολόγιό τουempedotimos.blogspot.com είναι πραγματικός «θησαυρός».

Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το μεγαλείο του Τύμβου Καστά, ο Εμπεδότιμος με σοβαρότητα και προσοχή αναρτούσε τις όποιες παρατηρήσεις του σχετικά με τον τάφο, αποκτώντας με κάθε ανάρτηση ολοένα και μεγαλύτερο κοινό.

Ήταν ίσως ο πρώτος ο οποίος έγραψε πως ο τάφος της Αμφίπολης δεν έχει συληθεί. Ήταν από τους πρώτους που παρέθεσε τα προστατευτικά μέτρα όπως η διαφορετική θέση της εισόδου του τάφου από τον περίβολο του Τύμβου. Όπως επίσης ήταν από τους πρώτους που εξέφρασε την άποψη πως ο τάφος είναι ασύλητος και τα χώματα στο εσωτερικό του είχαν τοποθετηθεί από τους κατασκευαστές προκειμένου τόσο να αποτραπεί η τυμβωρυχία, όσο και να στηριχθεί η κατασκευή.

Ο Εμπεδότιμος δεν δρα μόνος. Όπως και ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά στις αναρτήσεις του αξιοποιεί στο έπακρο τον σχολιασμό των αναγνωστών του. Διασταυρώνει, μελετά νέες πληροφορίες και καταλήγει στα συμπεράσματά του στις δημοσιεύσεις τις οποίες διαβάζουμε.

Η ακρίβεια των αναρτήσεών του και οι επιτυχημένες προβλέψεις του έχουν κάνει τους χρήστες του διαδικτύου που ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις, τις θεωρίες και την γενικότερη ενημέρωση για τον τάφο της Αμφίπολης, να τον επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά. Έστω και αν ο ίδιος δεν κάνειο καθημερινές αναρτήσεις.

Ο Εμπεδότιμος δεν μένει στην απλή καταγραφή. Χαρακτηριστικό των περισσοτέρων αναρτήσεών του είναι η ανάλυση των δεδομένων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Έτσι, με λογική συνέχεια και φυσικά συγκριτισμό, κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο τάφος της Αμφίπολης έχει βασιλικά στοιχεία. Οι ρόδακες, οι Καρυάτιδες, το ψηφιδωτό, είναι όλα στοιχεία που συναντώνται τόσο στους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας, όσο και στο βασιλικό παλάτι των Αιγών.

Τώρα και με τους «υποψηφίους» που μπορεί να είναι στον τάφο να έχουν μειωθεί και να μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, ο Εμπεδότιμος δεν σταματά να υπενθυμίζει πως στον τάφο μπορεί να βρίσκεται και ο Μέγας Αλέξανδρος.


Στην ανάρτηση της 18ης Οκτοβρίου, ο Εμπεδότιμος με την ανάρτησή του με τίτλο «Ο Τάφος της Αμφίπολης – Ο δεύτερος θάλαμος φωνάζει “Αλέξανδρος”» επισημαίνει πώς τα ευρήματα όπως οι Καρυάτιδες και οι ρόδακες που έχουν εντοπιστεί στον δεύτερο θάλαμο είναι στοιχεία που ενισχύουν το σενάριο, ο τάφος να έχει χτιστεί για τον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο. Σωστό ή λάθος, όλους μας θα μας επιβεβαιώσει και θα μας διαψεύσει το αποτέλεσμα της ανασκαφής...koolnews