Ελεύθερος Σκοπευτής : Τροπολογία για ακατάσχετο στην Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Posted by : Mr. Blog | 20 Οκτ 2014 | Published in

Μην ανησυχείτε αν δεν καταλάβατε το περιεχόμενο που έχει ο τίτλος.
Σιγά και με το μαλακό, για να μην αυξηθεί υπερβολικά η αδρεναλίνη στον οργανισμό σας μια και δεν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα λόγω ΕΝΦΙΑ. Θα κατανοήσετε το νόημα από αυτά που θα σας πούμε και είμαστε σίγουροι πως ακόμα
ένα στοιχείο θα έχετε στα χέρια σας για τα κόμματα που μας κυβερνούν.

Όλα τα κόμματα επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη.

Τα δύο όμως που εναλλάσσονται την εξουσία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που τώρα σαν συνέταιροι μας κυβερνούν μαζί για να μπορούν να κρατούν σε στέρεο έδαφος την καρέκλα της εξουσίας δανείζονται με υπέρογκα ποσά από τις τράπεζες με αποτέλεσμα η οφειλή τους να ανέρχεται παρακαλώ στα 240 εκατομμύρια ευρώ με το ΠΑΣΟΚ να μην έχει γλιτώσει την χρεωκοπία την δε Ν.Δ. να βρίσκεται στα όρια.

Οι δανεισμοί αυτοί πραγματοποιούνταν από τις τράπεζες με εγγύηση τις κρατικές επιχορηγήσεις. Από τις οποίες ίσχυε απόφαση να παρακρατείται το 40% από το δικαιούμενο ποσό έναντι των οφειλών στις τράπεζες.

Να όμως που αυτή η απόφαση με την τροπολογία που κατέθεσαν ένας βουλευτής από την Ν.Δ. και ένας από το ΠΑΣΟΚ και έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό τον κ. Ντινόπουλο προβλέπει το ακατάσχετο και ανεκχώρητο του 40% της κρατικής επιχορήγησης.

Μια απόφαση ευνοϊκότατη για τα δύο κόμματα όσο για την Ν.Δ. άλλο τόσο για το ΠΑΣΟΚ που έχει χρεοκοπήσει και που παρακρατούν οι τράπεζες το 100%  της επιδότησης.

Όπως καταλάβατε η κυβέρνηση ευλογάει τα γένια της με αποφάσεις για ακατάσχετο για τις οφειλές από δανεισμούς. Την ώρα που για σένα καταταλαιπωρημένε πολίτη παίρνει αποφάσεις να σε οδηγεί ακόμα και στις φυλακές για τις δικές σου οφειλές που τις έχουν προκαλέσει οι ίδιοι με τις πολιτικές τους.

Όπου με τις αποφάσεις που παίρνει με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου μάλιστα προχωράει ακάθεκτη σε κατασχέσεις και ρευστών όπου μόνον τον Σεπτέμβριο κατασχέθηκαν 357 εκατομμύρια από τις τσέπες πολιτών αλλά και ακίνητης περιουσίας.

Δεκαοχτώ χιλιάδες εξακόσιοι εξήντα μέχρι τον Σεπτέμβριο πολίτες για διάφορες οφειλές έχουν χάσει από κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας ενώ οι κυβερνώντες προστατεύονται με το ακατάσχετο με τροπολογίες φροντίζοντας μάλιστα να διασφαλίσουν συν τω χρόνω την ασυλία των τραπεζών που τους δανείζουν.

Και το πιο απαράδεκτο. Να απαιτούν ανυποχώρητα από τους πολίτες να καταβάλλουν τα ποσά των δόσεων από φόρους ανελλιπώς για να μην υποστούν τις συνέπειες του Νομού την στιγμή που εδώ και δύο χρόνια τα δικά τους δάνεια από τις τράπεζες είναι μη εξυπηρετούμενα.

Θα λέγαμε λοιπόν έστω με κάποιες επιφυλάξεις ίσως ένας λόγος που δεν θέλουν εκλογές είναι και το ότι δεν διαθέτουν το ρευστό που απαιτείται για τον προεκλογικό αγώνα.
Κατενόησες λοιπόν αγαπητέ πολίτη, πιστεύουμε πια, από τα όσα επισημάναμε τον τίτλο του σχολίου μας.

Και δεν μπορεί να μην προβληματίστηκες για τις συμπεριφορές που εφαρμόζει η κυβέρνηση για τα κόμματά τους που τα χρεώνει όλα στην πλάτη σου και από το βάρος αυτών των χρεώσεων να έχεις όχι μόνον καμπουριάσει αλλά να έχεις γονατίσει κυριολεκτικά από την ολοκληρωτική απώλεια των αντοχών σου.

Και το κακό είναι πως δεν είναι ακόμα γνωστό το τι άλλο σε περιμένει από την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων που ετέθη επί τάπητος και από το Δ.Ν.Τ. και από την Ευρωπαϊκή Ένωση ύστερα από την πρόθεση που εξέφρασε η κυβέρνηση για έξοδο από τα μνημόνια.

Ένα γεγονός όπως υποστηρίζεται από πολλούς οικονομικούς παράγοντες που έγινε η αιτία για την έκρηξη πάνω από το 207% των επιτοκίων δανεισμού αλλά και η κατάρρευση των τελευταίων ημερών του χρηματιστηρίου Αθηνών με την γνωστή πτώση που σημείωσε.

Και τι θα είναι αυτό που θα απαγορεύσει να οργιάζει η φαντασία μας δημιουργώντας υπονοούμενα πως υπήρξε σκοπιμότητα για να δημιουργηθεί αυτή η αβεβαιότητα και να κατατρομάξει τους πολίτες που αποζητούν ριζική αλλαγή πολιτικής και όχι ανεφάρμοστες υποσχέσεις που διαψεύδονται από τα γεγονότα τόσο γρήγορα.

Αθανάσιος Μπατσόπουλος