Μετά από χιλιάδες νεκρούς η ΕΕ προτείνει να αναβληθεί η συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία!

Posted by : Mr. Blog | 16 Σεπ 2014 | Published in

Μετά από χιλιάδες νεκρούς η ΕΕ προτείνει να αναβληθεί η συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία!
ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ 'Η ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ;

Μια εξέλιξη ιδιαίτερης σημασίας επιβεβαιώνεται τις τελευταίες ώρες: Η αιτία της σφαγής που ξεκίνησε στην Ουκρανία, η εφαρμογή της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και του Κιέβου - ουσιαστικά η συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την ΕΕ - η μη επικύρωση της οποίας οδήγησε στην βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης του Β.Γιανουκόβιτς και στην εν συνεχεία απόσχιση αρχικά της Κριμαίας και εν συνεχεία την επανάσταση στην Ανατολική Ουκρανία, με πρόταση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αναβληθεί ως τον Ιανουάριο του 2016.

Η σχετική πρόταση ικανοποιεί την θέση της Ρωσίας για την οποία η η εφαρμογή της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου ήταν casus belli και τώρα το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι αν η πρόταση αυτή μπορεί να δώσει μια πρώτη λύση στο πρόβλημα ή ήρθε πολύ αργά και η Ιστορία πλέον έχει το πρώτο λόγο.

Eίναι η πρώτη ουσιαστική υποχώρηση των δυτικών, οι οποιοι έτσι ή αλλιώς βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο: Ηδη η θερμοκρασία έχει πέσει στην Σκανδιναβία και ένα πρώτο κύμα ψύχους θα πλήξει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου Ηερμανία, Ολλανδία, Πολωνία

Οι επαναστάτες στην ανατολική Ουκρανία, σρτα εδάφη της Νέας Ρωσίας, άλλωστε δεν συζητούν τίποτα περισσότερο πέρα από την ανεξαρτησία των περιοχών που έχουν καταλάβει.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε τη Δευτέρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε την όσο το δυνατον ταχύτερη επίτευξη συμφωνίας με βάση την πρόταση αυτή.

Πάντως στο Κίεβο δεν συμφωνούν όλοι και οι νεοναζί που αισθάνονταν ότι είχαν την "υψηλή κάλυψη" της Γερμανίας και είχαν δώσει αγώνα για να εφαρμοστεί η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας αντιδρούν ακόμα περισσότερο.

Η κυβέρνηση του Κιέβου (η οποία ήδη κατηγορείται από την Ρωσία για εγκλήματα πολέμου) έχει αναθαρρήσει με την έλευση των γερμανικών αρμάτων μάχης LEO2A4 και των άλλων ΝΑΤΟΪκών δυνάμεων σε ασκήσεις στην περιοχή της Γαλικίας (Δ.Ουκρανία) και η υποχώρηση της ΕΕ εκλαμβάνεται ως "προδοσία".
Συνολικά 34 άρματα Leopard-2Α4 του γερμανικού Στρατού εισήλθαν στην Δυτική Ουκρανία με κατέυθυνση την Ανατολική σε μια εμφανή προσπάθεια ενίσχυσης του Κιέβου


Επίσης είχε αναφερθεί προηγουμένως , η διέλευση των γερμανικών αρμάτων, στην πόλη Ternopil στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας. Τονίζεται ότι σύμφωνα με τους τοπικούς bloggers, τα γερμανικά Leopard κινούνται σαφέστατα ανατολικά.

defencenet