Ομιλος Μουζενίδη: στρατηγική ενίσχυσης στη ρωσική αγορά- τέταρτο αεροσκάφος από την Ellinair, με πρόθεση στάθμευσης στην Κρήτη- νέος προορισμός το 2015 η Κεφαλονιά

Posted by : Mr. Blog | 27 Αυγ 2014 | Published in

Μπόρις Μουζενίδης
Ευκαιρία για στρατηγικές κινήσεις που θα ισχυροποιήσουν τη θέση του, ως του μεγαλύτερου tour operator για την Ελλάδα, βλέπει ο Όμιλος Μουζενίδη στις ζυμώσεις και στις ανακατατάξεις που εξελίσσονται στη ρωσική τουριστική αγορά, αυτό το διάστημα.

Η εκτίμηση του Μπόρις Μουζενίδη και των στελεχών του είναι ότι οι υγιείς tour operators της Ρωσίας, μεσοπρόθεσμα, θα ωφεληθούν τελικά από την κρίση των πτωχεύσεων, η οποία οδηγεί σε εξυγίανση της αγοράς, αλλά και από το νέο θεσμικό πλαίσιο που ετοιμάζει η ρωσική κυβέρνηση, το οποίο θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των ρώσων πολιτών και θα βελτιώσει το καθεστώς των ασφαλιστικών τους καλύψεων.

Όσον αφορά τις επιπτώσεις της γενικότερης πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στη ζήτηση για ταξίδια στο εξωτερικό, εκτιμάται ότι τους επόμενους μήνες, θα ξεκαθαρίσει περισσότερο το τοπίο και εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα υπάρξει σταθεροποίηση και πως μακροπρόθεσμα, η αγορά θα ανακτήσει τη δυναμική της.

Σε αυτό το κλίμα, ο Όμιλος Μουζεινίδη σχεδιάζει περαιτέρω εδραίωση της θέσης του, με αύξηση του μεριδίου αγοράς και διεύρυνση της πελατειακής του βάσης καθώς και με ενίσχυση της παρουσίας του και των συνεργασιών του στους ελληνικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tornosnews, το 2015, ο Όμιλος Μουζενίδη θα ενισχύσει τη δραστηριότητά του στους ελληνικούς προορισμούς τους οποίους καλύπτει με απευθείας πτήσεις, δηλαδή Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδο, Ζάκυνθο και Δυτική Πελοπόννησο (Άραξος) ενώ στους προορισμούς αυτούς, θα προστεθεί και η Κεφαλονιά.

Ειδικά για την Κρήτη, ο Όμιλος προγραμματίζει σημαντική επέκταση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, η Ellinair αυτό το διάστημα ολοκληρώνει τις διαπραγματεύσεις για την προμήθεια, μέσω leasing και τέταρτου αεροσκάφους, πιθανότατα ενός Airbus Α 321, το οποίο προτίθεται να σταθμεύει στην Κρήτη και σύμφωνα με τον σχεδιασμό που γίνεται, από τον Μάιο, θα εκτελεί δύο πτήσεις ημερησίως, συνδέοντας τον προορισμό απευθείας και με νέες περιοχές της Ρωσίας.

Σε επίπεδο νέων συνεργασιών, αυτό το διάστημα εξετάζεται η προσθήκη και νέων ξενοδοχείων στο πρόγραμμα της Mouzenidis Travel για το 2015. Ήδη, η εταιρεία συνεργάζεται με περισσότερα από 3.000 ξενοδοχεία, όλων των κατηγοριών, πανελλαδικά.

Μεγαλύτερη βαρύτητα θα δοθεί και στον ιατρικό τουρισμό, μέσω της Grekomed, καθώς διαπιστώνεται αυξανόμενο ενδιαφέρον και η συνεργασία με το Διαβαλκανικό Κέντρο Υγείας, στη Θεσσαλονίκη, εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Παράλληλα, ο Όμιλος Μουζενίδη εξακολουθεί να αναπτύσσει τη δραστηριότητα του στις άλλες αγορές προέλευσης τουριστών, μεταξύ των οποίων, η Ρουμανία, η Σερβία, η Βουλγαρία, οι χώρες της Βαλτικής κ.ά.

Θυμίζουμε ότι από τον Ιούλιο, ο Όμιλος Μουζενίδη “άνοιξε” πολλές από τις πτήσεις του, με ellinair και Astra, στα συστήματα GDS, διευρύνοντας έτσι σημαντικά, τον αριθμό των τουριστικών γραφείων που μπορούν να κάνουν κρατήσεις.

tornosnews