Καστοριά: Εκτός κινδύνου ο πυροσβέστη που τραυματίστηκε από οβίδα

Posted by : The Doctor | 29 Αυγ 2014 | Published in

Εχει διαφύγει τον κίνδυνο ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε από έκρηξη παλιάς οβίδας, στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην κοινότητα Δενδροχωρίου της Καστοριάς.

Εχει διαφύγει τον κίνδυνο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς, ο σαραντάχρονος πυροσβέστης που τραυματίστηκε από έκρηξη παλιάς οβίδας, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς, στην τοπική κοινότητα Δενδροχωρίου του δήμου Καστοριάς. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της περιοχής και στη συνέχεια στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Από την πυρκαγιά κάηκαν συνολικά 100 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης. Στο σημείο επιχείρησε δύναμη της Πυροσβεστικής με πέντε οχήματα και 11 άνδρες, ενώ ρίψεις νερού έκαναν δύο αεροσκάφη.

Παράλληλα, η φωτιά που εκδηλώθηκε στην τοπική κοινότητα Μεταμόρφωσης του δήμου Κοζάνης αποτέφρωσε 400 στρέμματα χορτολιβαδικής και γεωργικής έκτασης με υπολείμματα καλλιεργειών. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με 8 άτομα.