ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ’’Λουκέτο’’ στο ιστορικό ΣΙΝΕ ΟΛΥΜΠΙΟΝ!!!

Posted by : Mr. Blog | 25 Ιουλ 2014 | Published in

’’Χτύπημα’’ για το ιστορικό

κέντρο της πόλης, το ’’ΤΣΑΡΣΙ’’,

το κλείσιμο του μοναδικού ΣΙΝΕΜΑ της πόλης

Ένα ακόμη αρκετά ισχυρό αυτή την φορά ‘’χτύπημα’’ δέχθηκε το ιστορικό κέντρο της πόλης, το ΤΣΑΡΣΙ, η οδός Μητροπόλεως, που πριν αρκετά χρόνια έσφυζε από ζωή και παλμό. Πρόκειται για το ιστορικό ΣΙΝΕΜΑ
‘’ΟΛΥΜΠΙΟΝ’’ που βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως 42, το μοναδικό εδώ και αρκετά χρόνια σινεμά που λειτουργούσε στην πόλη, έβαλε δυστυχώς και αυτό – όπως και αρκετές άλλες επιχειρήσεις της περιοχής -‘’ΛΟΥΚΕΤΟ’’.

Το ΣΙΝΕ ΟΛΥΜΠΙΟΝ παρά τις δυσκολίες της εποχής, αποτελούσε μία όαση για την περιοχή, και με τις προβολές του έδινε ζωντάνια και κίνηση στην περιοχή.

Ωστόσο, όμως, δεν άντεξε με αποτέλεσμα να βάλει ‘’ΛΟΥΚΕΤΟ’’ κάτι που αποτελεί ένα επιπλέον πλήγμα στην ήδη εγκαταλειμμένη περιοχή του ΤΣΑΡΣΙ.

Ιδρυτής του ΣΙΝΕ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ήταν η κα. Ευαγγελία Θωμά (σύζυγος Ηρακλή) το οποίο το 1965 για όσους θυμούνται ξεκίνησε τις προβολές του στον συγκεκριμένο χώρο ως θερινός κινηματογράφος. Το 1969 διαμορφώθηκε σε κλειστό σινεμά, ενώ στην περιοχή Μητροπόλεως που έσφυζε από ζωή, λειτουργούσαν ήδη και τα υπόλοιπα σινεμά, όπως το ΠΑΛΛΑΣ, το ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ και ο ΟΡΦΕΑΣ, ενώ λίγα χρόνια αργότερα άνοιξε και το ΟΣΚΑΡ. Δηλαδή ,σε μία ακτίνα 150 μέτρων περίπου στην οδό Μητροπόλεως, λειτουργούσαν 5 σινεμά!!!

Τα ηνία της επιχείρησης του ΣΙΝΕ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ανέλαβε το 1991 ο γιος της ιδιοκτήτριας Χρήστος Θωμάς, ο οποίος εδώ και 23 χρόνια κατάφερε με όλες τις δυσκολίες των καιρών και χωρίς καμία υποστήριξη τοπικών φορέων (εκδηλώσεις κ.α.) να το λειτουργεί κανονικά. Οι αντοχές όμως έχουν και τα όριά τους, κι έτσι ο εν λόγω επιχειρηματίας που βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, αποφάσισε να βάλει ‘’ΛΟΥΚΕΤΟ’’ στο τελευταίο σινεμά της πόλης που βρισκόταν σε λειτουργία…

’’Το ΣΙΝΕ ΟΛΥΜΠΙΟΝ έχει γράψει την δική του ξεχωριστή ιστορία στην Καστοριά, μιας και ήταν και το τελευταίο που είχε απομείνει στην πόλη μας προσφέροντας ψυχαγωγία αλλά και την μαγεία της μεγάλης οθόνης και του ρομαντισμού σε μικρούς και μεγάλους’’, δήλωσε στη ΣΕΝΤΡΑ ο ιδιοκτήτης του Σινεμά Χρήστος Θωμάς και πρόσθεσε : ’’Για την απόφαση στο να βάλουμε τελικά ’’λουκέτο’’ στο σινεμά δεν ευθυνόμαστε εμείς. Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης ζήτησα από τον ιδιοκτήτη μείωση μηνιαίου μισθώματος, προκειμένου να μπορέσω να ανταποκριθώ στα έξοδά μου, κάτι που έχει γίνει από πολλούς επιχειρηματίες σε δεκάδες επιχειρήσεις της περιοχής αλλά και της πόλης γενικότερα. Δυστυχώς όμως ο ιδιοκτήτης ήταν ανένδοτος και δεν μείωσε ούτε ένα ευρώ το μηνιαίο μίσθωμα, δημιουργώντας μου σοβαρά προβλήματα στην αποπληρωμή του ενοικίου. Αξίζει, ωστόσο, να επισημάνω, ότι η επιχείρηση ανήκει ακόμη στο όνομα της μητέρας μου (Ευαγγελίας), που δεν έχει βγει ακόμη στην σύνταξη ενώ είναι 80 χρονών, ενώ δεν υπήρχε και συμβόλαιο’’.

Εμείς, το μόνο έχουμε να προσθέσουμε είναι : Κρίμα, κρίμα, κρίμα….







ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΙΝΕΜΑ


ΣΕΝΤΡΑ