Κτήμα Στεργίου: Ανάμεσα σε 3.500 κρασιά η «ΑΣΠΡΗ ΠΕΤΡΑ 2013»απέσπασε το ασημένιο μετάλλιο στο Βερολίνο (βίντεο)

Posted by : Mr. Blog | 18 Μαρ 2014 | Published in

Κτήμα Στεργίου: Ανάμεσα σε 3.500 κρασιά η «ΑΣΠΡΗ ΠΕΤΡΑ 2013»απέσπασε το ασημένιο μετάλλιο στο Βερολίνο (βίντεο)
Και ασημένιο στη Θεσσαλονίκη για το ΚΤΗΜΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΡΥΘΡΟΣ 2008
Το Κτήμα Στεργίου , το οινοποιείο από την Μεταμόρφωση Καστοριάς , συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Παρόν στους χειμερινούς διαγωνισμούς ,συναγωνίζεται με μερικά από τα καλύτερα κρασιά του Διεθνούς Αμπελώνα και καταφέρνει να διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο την Καστοριά και το καστοριανό κρασί.

Συγκεκριμένα στον διαγωνισμό στο Βερολίνο της Γερμανίας,τον Berlin Wine Trophy 2014, εκεί που συγκεντρώθηκαν τα 3500 κρασιά από τα καλύτερα οινοποιεία του κόσμου, το λευκό κρασί ΑΣΠΡΗ ΠΕΡΑ 2013 κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Στον άλλο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη , εκεί που συγκεντρώθηκαν όλα τα ελληνικά κρασιά καθώς και κρασιά από πέντε άλλες χώρες (Βραζιλία, Γερμανία, την Κύπρο, την Κίνα και τη Σλοβακία) το κρασί ΚΤΗΜΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΡΥΘΡΟΣ 2008 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.



Η συστηματική δουλεία , η επιμονή στην ποιότητα , η επιστημονική παρακολούθηση , έχουν κατατάσσει το Kτήμα Στεργίου στα καλύτερα ελληνικά κτήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι το μεγαλύτερο περιοδικό οίνου ΟΙΝΟΧΟΟΣ (τεύχος Ιανουαρίου),αλλά και το περιοδικό OLIVE (τεύχος Μαρτίου) , έχουν το ξυνόμαυρο χαρμάνι του κτήματος σαν το καλύτερο ελληνικό , και το λευκό σαν ένα από τα τέσσερα προτεινόμενα ελληνικά αντίστοιχα.





ΑΣΠΡΗ ΠΕΤΡΑ ΛΕΥΚΟΣ
Π.Γ.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑ
SAUVIGNON BLANC 90%, RIESLING 10%

Θέση: Μεταμόρφωση Καστοριάς – Άσπρη Πέτρα
Περιοχή: Αμπελουργική ζώνη Μεταμόρφωσης Καστοριάς
Έδαφος: Αμμώδες – αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση.
Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με δροσερές νύχτες.
Στρεμματική Απόδοση: 600 κιλά ανά στρέμμα.
Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση , αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Αρώματα φρεσκοκομμένου πεπονιού, ώριμης μπανάνας – τυπικά της ποικιλίας Sauvignon Blanc – συνοδεύονται από πινελιές κίτρου και mango από την μικρή συμμετοχή του Riesling σε ένα ιδιαίτερο λευκό κρασί, έντονα λιπαρό, δροσερό, απόλυτα ισορροπημένο με μια διακριτική οξύτητα. Σερβίρεται δροσερό στους 8o-10o C.



ΚΤΗΜΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΡΥΘΡΟΣ
Π.Γ.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΞΥΝΟΜΑΥΡΟ 60% MERLOT 20% CABERNET SAUVIGNON 20%

Θέση: Μεταμόρφωση Καστοριάς
Περιοχή: Αμπελουργική ζώνη Μεταμόρφωσης Καστοριάς
Έδαφος: Αμμώδες – αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση.
Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με δροσερές νύχτες.
Στρεμματική Απόδοση: 540 κιλά ανά στρέμμα.
Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση , αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, για 5 μήνες ανάδευση στις οινολάσπες του.
Παλαίωση: 14 μήνες σε επιλεγμένα Γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες στην φιάλη προ της διάθεσης στην αγορά.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Το χρώμα του πορφυρό με αρώματα φρεσκοτριμμένου πιπεριού, μοσχοκάρυδου, που συνοδεύονται από διακριτικές νότες βανίλιας. Το στόμα πλούσιο, ισορροπημένο καταλήγει σε μια μακριάς διαρκείας επίγευση.Σερβίρεται στους 16o-18o C.