Μέγα σκάνδαλο: Οι "χρυσές" εθελουσίες των τραπεζών πληρώνονται με τα λεφτά του λαού

Posted by : Mr. Blog | 21 Ιαν 2014 | Published in

Ο εργαζόμενος των 700€ (δηλαδή ο καλοπληρωμένος) σε όλον του τον εργασιακό βίο δεν πρόκειται να μαζέψει το ποσό που παίρνει κάθε τραπεζικός υπάλληλος για να φύγει. Αυτό ισχύει ακόμη και για τον τυχερό που θα έχει δουλειά και θα εργαστεί συνεχώς για 40 έτη έως την συνταξιοδότησή του.

Αυτό όμως που πολύς κόσμος δεν έχει κατανοήσει είναι πως όλες οι συστημικές τράπεζες είναι πλέον κρατικές.

Το μυστικό αυτό έχει κρυφτεί καλά μέσα στη δημοσιότητα, αφού ναι μεν όλοι γνωρίζουν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά δεν κατανοούν πως αυτό σημαίνει κρατικοποίησή τους.

Την συγκάλυψη αυτή την χρεώνονται εξίσου τόσο οι μνημονιακοί όσο και οι αντιμνημονιακοί σχηματισμοί, οι οποίοι μάλιστα διαθέτουν οικονομικά επιτελεία που αντί να αναδεικνύουν τις λαμογιές των τραπεζών, προτιμούν να επενδύουν σε αυτές.

Αν κάποιος έχει αμφιβολία ας κοιτάξει τα ποσοστά των μετοχών που κατέχει το κράτος (μέσω της ΔΕΚΟ που ονομάζεται ΤΧΣ) στις 4 συστημικές τράπεζες.

ALPHA BANK 83,66%
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 81,01%
ΕΘΝΙΚΗ 84,39%
EUROBANK αρχικά 98,56%
και μετά από άλλη λαμογιά, την οποία δεν θα αναλύσουμε τώρα 93,55%

Το γεγονός αυτό σημαίνει πως οι χρυσές εθελουσίες των δημοσίων πλέον τραπεζικών υπαλλήλων γίνονται με λεφτά που έχει χρεωθεί και πληρώνει με το αίμα του ο ελληνικός λαός.

Ας σημειώσουμε πως είναι τόσο πλουσιοπάροχη η εθελουσία, που έχει τεθεί το όριο των 170.000€ στις αποζημιώσεις. Σε αυτό φυσικά δεν περιλαμβάνεται η προκαταβολή του εφάπαξ και η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενου και εργοδότη έως την συνταξιοδότηση που προσφέρονται ως επιπλέον κίνητρα.

Παράδειγμα: Εθελουσία Εθνικής Τράπεζας που γίνεται αυτές τις ημέρες.

Τι λέτε ωρέ λαμόγια!!!
Ποιός τα πληρώνει όλα αυτά;

Εννοείται πώς με αυτές τις εθελουσίες όλων των κρατικοποιημένων τραπεζών και με τα λειτουργικά κόστη τους (μισθοί, ενοίκια κλπ) δημιουργείται το χρηματοδοτικό κενό που τόσος χαμός γίνεται για το πώς θα καλυφθεί, όσο και το κενό στα ασφαλιστικά ταμεία, λόγω της άμεσης καταβολής των εφάπαξ.

Όποιος συνεχίζει να αμφιβάλλει πως όλες οι συστημικές τράπεζες είναι πλέον κρατικές, ας δει τα πρώτα 20 δευτερόλεπτα αυτού του video…


Βενιζέλος: Οι Τράπεζες ανήκουν στο λαό από LAMIASTARGR 
kostasxan.blogspot.gr