Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις κλοπές των γουναρικών στην Έκθεση Γούνας

Posted by : Mr. Blog | 11 Μαΐ 2013 | Published in


ΚΛΟΠΕΣ ΓΟΥΝΑΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΥΛΛΗΨΗ
Χρησιμοποιούσαν ζώνες απόκρυψης – 5 συλλήψεις – Έκλεψαν 3 ζακέτες αξίας 10.000
Εξιχνιάστηκαν χθες (10-05-2013) από αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Αστυνομικής
Διεύθυνσης Καστοριάς, τρεις κλοπές γουναρικών, από την ΄Έκθεση Γούνας που λαμβάνει χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο στο ΒΙΠΑ Καστοριάς.
Συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) αλλοδαποί (ένας 39χρονος υπήκοος Σερβίας, ένας 43χρονος υπήκοος Βοσνίας, μία 32χρονη υπήκοος Κροατίας και δύο γυναίκες υπήκοοι Σερβίας 24 και 28 χρονών).
Συγκεκριμένα, ύστερα από επισταμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 39χρονος μαζί με την 28χρονη και την 32χρονη, τις απογευματινές ώρες της 09-05-2013 ενεργώντας από κοινού, με την μέθοδο της απασχόλησης και έχοντας προμηθευτεί ειδικές ελαστικές ζώνες απόκρυψης, αφαίρεσαν από τον εκθεσιακό χώρο γούνινη ζακέτα αξίας 3.500 ευρώ, ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού εκθέτη, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
Ακολούθως, συνεχιζόμενης της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι, ο 43χρονος με την 24χρονη δρούσαν παράλληλα, σε συνεργασία και με πανομοιότυπο τρόπο με τους άλλους τρεις συλληφθέντες. Κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, εντοπίστηκε χθες και ακινητοποιήθηκε Ι.Χ.Ε. στο οποίο επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο γούνινες ζακέτες αξίας 7.226 ευρώ, ιδιοκτησίας δύο εκθετών (56χρονου ημεδαπού και 40χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ιταλίας).
Συνολικά κατασχέθηκαν:
Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
το χρηματικό ποσό των (5226,3) ευρώ,
το χρηματικό ποσό των (370) δηναρίων Σερβίας,
το χρηματικό ποσό των (300) δηναρίων Σκοπίων,
έξι (6) κινητά τηλέφωνα,
τρεις (3) ελαστικές ζώνες,
τα αφαιρεθέντα γουναρικά (τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους).
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.