Φάρμες γουνοφόρων-Websampo από τη SAGA: Η νέα τεχνολογία που θέτει νέα ποιοτικά πρότυπα αναπαραγωγής γουνοφόρων ζώων

Posted by : Mr. Blog | 30 Απρ 2013 | Published in




Το WebSampo είναι ένα αποτελεσματικό νέο assortative πρόγραμμα αναπαραγωγής που έχει σχεδιαστεί για τους φαρμαδόρους για να τους βοηθήσει να επιλέξουν τα σωστά ζώα αναπαραγωγής. Και αυτό βοηθά στην αναβάθμιση της ποιότητας και της ποσότητας των
δερμάτων που προσφέρονται στις δημοπρασίες της Saga Furs . Με αυτό, οι κτηνοτρόφοι-παραγωγοί, θα έχουν πρόσβαση σε μια τράπεζα δεδομένων που θα διευκολύνει και θα βελτιώσει την εκτροφή βιζόν, αλεπούς και Finnraccoon.

Το "WebSampo είναι ένα εργαλείο για ελεγχόμενη αναπαραγωγή. Έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την υγεία των ζώων τα αποθέματα των ζώων και την ποιότητα της γούνας που παράγεται», λέει η ειδικός αναπαραγωγής κα Sonja Gerke, η οποία εργάστηκε με βοοειδή πριν από την ένταξή  στη Saga Furs, το Νοέμβριο, ως επικεφαλής  του έργου.

Το "WebSampo της SAGA αναπτύχθηκε από το κέντρο μεταποίησης γεωργικών προϊόντων του MLOY στηVantaa και βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού για πολλά χρόνια, ενώ τροφοδοτείται με δεδομένα από το παλαιό-περσινό πρόγραμμα ProFur . Το πρόγραμμα είναι τώρα διαθέσιμο στη φινλανδική, σουηδική και τη νορβηγική γλώσσα, με την αγγλική  να παίρνει σειρά στις αρχές του επόμενου έτους.

Ελεγχόμενη αναπαραγωγή και ετοιμότητα ανάλυσης των αποτελεσμάτων σε μία κεντρική τράπεζα δεδομένων

Οι φαρμαδόροι έχουν πλέον τη δυνατότητα να εκτυπώσουν τις κάρτες αναπαραγωγής από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους για τα αρσενικά και θηλυκά ζώα, και σύντομα θα είναι σε θέση να εκτυπώσουν τις κάρτες και για τους απογόνους τους.

Οι πληροφορίες θα βοηθήσουν τους κτηνοτρόφους να ελέγχουν τα στοιχεία για την υγεία, τη γονιμότητα και τη συμπεριφορά των ζώων και ελέγχων, καθώς και την ποιότητα των δερμάτων. Το πρόγραμμα επίσης θα αποτρέψει την ενδογαμία και να δώσει στους αγρότες ένα εργαλείο για σφαγή των ζώων των κατώτερων επιπέδων από τα αποθέματα αναπαραγωγής.

"Στοιχεία σχετικά με την γενεαλογία των ζώων, ζευγάρια και whelpings, είδος ζώου, το φύλο, το μέγεθος, τη συμπεριφορά, την υγεία, τις διαστάσεις και τις αναλογίες του τριχώματος  θα ενσωματωθούν στο WebSampo από τους φαρμαδόρους," λέει η κα. Gerke.

«Μπορούν να έχουν πρόσβαση στη συνέχεια στις πληροφορίες, που θα τους βοηθήσουν να επιλέξουν τα καλύτερα ζώα αναπαραγωγής για την επόμενη σεζόν." Παίρνουν επίσης δείκτες για τα ζώα που γίνονται από το MTT Agrifood Research  της Φινλανδίας στο Jokioinen.

Επισκέψεις στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις θα βελτιώσουν περαιτέρω τις πρακτικές εκτροφής

Τέλος το WebSampo σύντομα οδηγείται σε πλήρη εξέλιξη, και η κα Gerke θα διοργανώσει εξειδικευμένη  εκπαίδευση για φαρμαδόρους στη Φινλανδία και τη Νορβηγία και θα επισκεφθεί φάρμες για να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, να βοηθήσει τους αγρότες να αναλύσουν τα δικά τους δεδομένα και να προσφέρει την εμπειρογνωμοσύνη της για τη βελτίωση των διαδικασιών αναπαραγωγής. Θα είναι επίσης σε θέση να παρέχει αναλύσεις από τα συλλογικά στοιχεία για συγκριτικούς λόγους, αν και οι πληροφορίες από τις μεμονωμένες εκμεταλλεύσεις θα παραμείνουν ανώνυμα.sagafurs