Τι καταγγέλλουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των συλληφθέντων

Posted by : Mr. Blog | 3 Φεβ 2013 | Published in

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής βρίσκονται αυτή την ώρα οι τέσσερις δράστες της διπλής ληστείας που έγινε το πρωί της Παρασκευής σε τράπεζες, στο Βελβεντό Κοζάνης.

Τα ξημερώματα οι τέσσερις συλληφθέντες μεταφέρθηκαν από την Κοζάνη στη ΓΑΔΑ ενώ οι δύο που κατηγορούνται για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα για την εκτέλεση των δύο ενταλμάτων που έχουν εκδοθεί σε βάρος τους.

Η νομική εκπρόσωπος ενός από τους δράστες, του Δημήτρη Μπουρζούκου, μιλώντας στη zougla.gr, ανέφερε ότι βρίσκεται από ώρα στη ΓΑΔΑ αναμένοντας να μιλήσει με τον εντολέα της, τόσο για την υπόθεση, όσο και για την κακοποίηση που φέρεται να έχει υποστεί από τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ.

«Ακόμα βρισκόμαστε σε στάση αναμονής. Περιμένω να μιλήσω με τον εντολέα μου, προκειμένου να διαπιστώσω σε τι κατάσταση βρίσκεται. Από χτες προσπαθούσα να επικοινωνήσω μαζί του, όμως δεν μου το επέτρεπαν. Σύνηθες φαινόμενο, αλλά παράνομο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ποντάρουν» στα εγκληματολογικά

Την ίδια ώρα, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων στα τρία καλάζνικοφ και στα τρία πιστόλια, καθώς και τα ευρήματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Ασφάλειας όσον αφορά στα πράγματα που κατασχέθηκαν από το «ασθενοφόρο» που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την διαφυγή τους.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής και οι τέσσερις συλληφθέντες τηρούν «σιγή ιχθύος», αρνούμενοι πεισματικά να πουν οτιδήποτε σχετίζεται με την «επιχείρηση Βελβεντός».