ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Posted by : Mr. Blog | 7 Φεβ 2013 | Published in


Το 1995 με πρωτοβουλία του ΕΒΕ Ν. Κοζάνης ιδρύθηκε ο Πιστωτικός Αναπτυξιακός Συν/σμός Ν. Κοζάνης.

Το 2001 ξεκίνησε να λειτουργεί ως Πιστωτικό Ίδρυμα μετά της αδειοδότησή του από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Το 2008 έγινε περιφερειακή Τράπεζα.
Μετά τα Γρεβενά και τη Φλώρινα, τώρα με την Καστοριά
ολοκληρώνει την παρουσία της σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, στα σημαντικά οικονομικά κέντρα.

Αφήσαμε για το τέλος της καστοριά, επειδή η αγορά της παρουσιάζει ιδιομορφίες που το μέγεθος, η εμπειρία, η εξειδίκευση και οι τεχνικές δυνατότητές μας, δεν μας επέτρεπαν να είμαστε ανταγωνιστικοί σε δύο τουλάχιστο βασικά για την οικονομία του νομού χαρακτηριστικά : τις εξαγωγές και το συνάλλαγμα.

Για την εργασία αυτή, είχαμε την Πανελλήνια Τράπεζα.
Αλλά με την ευκαιρία αυτής της αναφοράς να έρθω πάλι στο θέμα που για μας είναι κυρίαρχο, προσδιοριστικό της φύσης μας και της λειτουργίας μας.

Είμαστε συνεταιριστική τράπεζα και μαζί με τις άλλες δώδεκα που λειτουργούν στην χώρα και την Πανελλήνια Τράπεζα- Εμπορική Τράπεζα που ιδρύσαμε οι συνεταιριστικές, αποτελούμε τον ΟΜΙΛΟ των συνεταιριστικών Τραπεζών που έχει παρουσία σε όλη τη χώρα.

Αποστολή μας είναι να συγκεντρώνουμε τις αποταμιεύσεις της τοπικής κοινωνίας κ με αυτή να χρηματοδοτούμε την τοπική ανάπτυξη.

Προσφέρουμε στο συνέταιρο καταθέτη υψηλό επιτόκιο για τα χρήματα του ακριβώς για αυτό το λόγο, καθώς επίσης προσπαθούμε να διατηρούμε σε ανταγωνιστικά επίπεδα τα χορηγητικά επιτόκια. 

Σκοπός μας δεν είναι το κέρδος και η δη μεγιστοποίηση του, αλλά η συμβουλή μας στην τοπική ανάπτυξη και την ομαλή λειτουργία της τοπικής οικονομίας.

Η δύναμή μας είναι η εμπιστοσύνη των τοπικών κοινωνιών και αυτή τη μετράμε με το πόσα μέλη έχουμε. Και αυτή είναι η πρώτη πρόσκληση που απευθύνουμε στους πολίτες της Καστοριάς. Να γίνουν  μέλη του Συνεταιρισμού μας. να συστρατευθούν με τους 6.150 Δυτικομακεδόνες που ήδη μας εμπιστεύονται. Και το δεύτερο, να τοποθετήσουν τις αποταμιεύσεις τους στη δική μας τράπεζα. Είναι το ίδιο ασφαλείς όσο κ σε κάθε άλλη τράπεζα που λειτουργεί στην χώρα, με το ίδιο ακριβώς τρόπο. Με το ΤΕΚΕ αλλά κυρίως με τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης της χώρας και την υποστήριξη των εταιριών μας στην Ε.Ε, όπως κατηγορηματικά εκφράζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ότι κανείς καταθέτης δεν θα χάσει το χρήματα του, θέτοντας αυτό ως ύψιστη προτεραιότητα.

Η τοποθέτηση  στην Συνεταιριστική όμως επιτελεί μια ουσιαστικότατη λειτουργία. Χρηματοδοτεί την τοπική οικονομία κατά 100%.

Υπολογίζουμε ότι το κατάστημα μας (που βρίσκεται κοντά στο Εμπορικό Κέντρο) θα είναι έτοιμο στις 18 του μήνα και θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επιχειρηματίες και τους πολίτες του νομού Καστοριάς.

Από κει και πέρα θα είμαστε διαρκώς κοντά σας.
Για να στηρίζουμε την τοπική οικονομία.
Για να συμβάλλουμε στην τοπική ανάπτυξη.